h i r d e t é s

Miért lakik egy fideszes polgármester az EU-s pénzből épített vadászházban?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Miért lakik egy fideszes polgármester az EU-s pénzből épített vadászházban?

2017. január 26. - 07:52

 

A 2015 elejére felépített izsáki vadászházat a helyiek szerint sosem hirdették szálláshelyként, és nem is üres az épület: a fideszes polgármester lakik benne – írja a 444.hu. 

Forrás: hvg.hu

A lap munkatársai egyik reggel látták a politikus terepjáróját a háznál. Mondok Józsefet többször keresték, de nem érték el.

Hivatalosan nem tudni, most éppen mire használják az uniós pénzből felhúzott izsáki vadászházat. Nem hivatalos értesülések szerint viszont van lakója, és nem is akárki.

2014-ben az izsáki polgármester egyik cége, a Mondok Kft. uniós pénzre pályázott a Darányi Ignác Terv egyik pályázatán, és 35 millió forintot nyertek egy vadászház építéséhez. Mondok József izsáki polgármesterként tagja volt a helyi pályázati tervezést irányító Dunamellék LEADER-egyesület bírálóbizottságának – írja a 444.hu.

A vadászházat egy kecskeméti cég építette meg 2014 augusztusa és 2015 februárja között Izsák határában, a Gedeon-dűlőn. A kivitelező cég honlapján vannak fotók az épületről a referenciák között.

A vadászpanziót nem sokkal később nyilvántartásba vették az izsáki önkormányzat honlapján szálláshelyként, de a helyiek szerint Mondokék soha nem hirdették, hogy az ingatlanba vendégeket várnak. Az interneten az izsáki önkormányzati jegyzéken kívül máshol nincs nyoma annak, hogy ott meg lehet szállni. A helyiek szerint ennek az az oka, hogy a polgármester egyszerűen beköltözött oda.

444.hu munkatársai egy hétköznap reggel elmentek a vadászházhoz, és ott az udvaron parkolt egy fekete Nissan Navara terepjáró, amiről kiderült, hogy azt az izsáki önkormányzat biztosítja a polgármesternek. Mondok József ezzel az autóval ment aznap reggel dolgozni a városházára a vadászháztól – tették hozzá.

Mondok Józsefet többször próbálták elérni az ügyben, de nem tudtak beszélni vele. Nem válaszolt az e-mailekre, a hivatali vonalán sem volt elérhető, és a titkárnőjének is mindig volt indoka arra, miért nem tudja a telefonhoz hívni.

Mondok József 1998 óta a Bács-Kiskun megyei Izsák város polgármestere. Családja benzinkutat működtet Izsákon, 2013-ban trafikkoncessziót is nyertek. 2005 óta alelnöke a CBA-s Lázár Vilmos által elnökölt Magyar Lovas Szövetségnek, valamint a Bács-Kiskun Megyei Lovas Szövetség elnöke, és a Hubertus Vadásztársaság vadászmestere is.

hvg.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s