h i r d e t é s


Miközben az európai kormányok sorra biztosítja támogatásáról Trumpot, Szijjártó Péternek az oroszok jutottak eszébe

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Miközben az európai kormányok sorra biztosítja támogatásáról Trumpot, Szijjártó Péternek az oroszok jutottak eszébe

2017. április 07. - 16:08

 

A magyar kormány részéről elsőként, röpke hét órával a történtek után Szijjártó Péter külügyminiszter reagált az Egyesült Államok haditengerészetének péntek hajnali rakétatámadására. -írja a 444.hu.

Forrás: propeller.hu

Bassár el-Aszad hadseregének keddi, vegyi fegyvert bevető, a nemzetközi jog szerint emberiesség elleni bűncselekménynek számító támadását torolták meg. Az egyoldalú, és a legfrissebb amerikai bejelentés szerint egyedi, tehát nem egy szélesebb kampány kezdetét jelző akció óta az USA európai szövetségesei sorra támogatásukról biztosították Donald Trumpot döntésében.

Szijjártó Péter külügyminiszter ezt egyellőre elmulasztotta. A minisztérium az MTI érdeklődésére ugyan elismerte, hogy

mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy ilyen szörnyűségek ne történhessenek meg,

de magát a válaszcsapást nem üdvözölték. Ehelyett a tárgyalásos rendezés halaszthatatlanságáról és az ISIS elleni harc fontosságáról értekeztek. Ahogy a minisztériumot vezető Szijjártó Péter is, aki pénteki gyöngyöshalászi gyárlátogatásán, az Apollo Tyres új abroncsgyárának avatásán arról beszélt, hogy amerikai-orosz megállapodás nélkül nem lehet feloldani a szíriai konfliktust.

Nem túlságosan pesszimista az a kijelentés, hogy ettől most vagyunk a legmesszebb 

- sajnálkozott, de azt azért ő is hozzátette, hogy a vegyi fegyverek "bármilyen típusú" bevetését Magyarország is "a leghatározottabban" elítéli. (Via MTI)

444.huh i r d e t é s

betöltés...

;