h i r d e t é s

Milyen megszorításokra készül a Fidesz, ha nyer?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Milyen megszorításokra készül a Fidesz, ha nyer?

2022. március 20. - 10:37

"Brutális megszorításokra készül a Fidesz a választás után" 

Forrás: Bodrozsán Alexandra Facebook oldala

Momentumos képviselőjelöltek Facebook-oldalán jelent meg az alábbi üzenet: "Milyen megszorításokra készül a Fidesz, ha nyerne?"

Azt írják, mindenki számára egyértelmű: a magyar gazdaság egyre rosszabb állapotban van. Elszabadult az infláció, az euró 400 Ft közelében, a boltban szintre hétről-hétre emelkednek az árak.

"A Fidesz pedig láthatóan képtelen úrrá lenni a helyzeten. Félelmében hatósági árakat vezetett be, miközben több mint ezer milliárd forintot osztogatott szét, hogy megnyerje a választásokat."

Az osztogatások kiürítették az államkasszát, amely már tavaly is 5100 milliárd forint feletti hiánnyal zárt! Mi lesz itt, ha nyernek? Ez egészen nyilvánvaló: "megszorítások következnek. Mégpedig brutálisak" - fogalmaz a momentumos üzenet.

Azt is írják, azért is tudható, hogy durva megszorítások jönnek, mert a jelenlegi kormány nem számíthat az Európai Unió segítségére. Azt a 2500 milliárd forintos támogatást ugyanis, amit megítéltek a magyar gazdaság talpra állítására, az EU a Fidesz-kormány alatti brutális korrupció miatt tavaly óta visszatartja – fogalmaznak.

Az ellenzéki képviselők szerint a Fidesznek így nem marad más választása, ha nyerne, mint hogy drasztikus megszorításokkal csökkentse a kiadásokat és növelje a bevételeket. (Propeller)