h i r d e t é s

Na de minek megy az ember (és a kutya) a sivatagba?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Na de minek megy az ember (és a kutya) a sivatagba?

2020. december 20. - 07:55

 

Hol lakik? Mit csinál, amíg ott van? És a skorpiók, kígyók és egyéb állatok?

A szerző felvétele

A sivatagban különféle komfort fokozatú sátor táborokban lehet megszállni. Ha egy napra megy az ember, főleg télen, érdemes áldozni a “luxus” kategóriára, ami egy jobb szállodai szoba feszereltségével bír, WC-vel, zuhanyzóval és a télen nagyon hasznos rengeteg pokróccal, takaróval és vastag szőnyeggel.


A szerző felvétele

Éjszaka ugyanis - ez nem mendemonda - pokoli hideg tud lenni (télen), mert hát a sátor végső soron csak sátor marad.


A szerző felvétele

Tavasszal vagy nyáron akár a szabad ég alatt is lehet aludni, ez változó mértékben ajánlott, mivel ugyan a csillagos égbolt a vaksötét miatt itt tényleg különleges, ugyanakkor meleg évszakokban az embert meglepetés érheti a már említett skorpió és kígyó formájában.Télen ezek a kis barátaink szerencsére alszanak.


A szerző felvétele

A táborokban kedvelt aktivitás a tevetúra, valamely dűne megmászása, ahonnan napnyugtát, napkeltét lehet nézni. A változó fényviszonyok miatt a táj állandóan más képet mutat, amikor a kiruccanás végén be kell ülni a dzsipbe, igazán fájdalmas elszakadni és otthagyni ezt a világvégi nyugalmat, a berber vendégszeretetet.


A szerző felvétele

(A táborban, ahol megszálltunk, 90 fő a befogadóképesség, idén március 3-án volt az utolsó vendég a mostani érkezésünkig, s most is csak mi voltunk az egyetlen látogatók.)

Kolozs András


 

Kommentek

h i r d e t é s