h i r d e t é s

Napok óta békések a tüntetések, Trump elbarikádozza magát a hétvégére

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Napok óta békések a tüntetések, Trump elbarikádozza magát a hétvégére

2020. június 04. - 18:02

 

Trump legalább annyira szereti a kerítéseket, mint Orbán.

Donald Trump - Forrás: News Info Park

Csütörtökön hajnalban betonelemekkel rögzített ideiglenes fémkerítést kezdtek felhúzni a Fehér Ház állandó kerítése elé – írja a CNN. A lépés a csatorna szerint a hétvégére várható nagy tüntetésekkel kapcsolatos biztonsági óvintézkedés lehet.

A CNN megjegyzi, hogy a tüntetések napok óta békések, ezért különös, hogy az agyonbiztosított Fehér Háznál tovább kell növelni a biztonságot. Ugyanakkor a lépés  összhangban állhat azzal, hogy Donald Trumpot a pénteki demonstráció idején médiabeszámolók szerint testőrei a Fehér Ház alatti védett bunkerbe kísérték.

Az imidzsére kényes Trump ezt próbálta később azzal helyrehozni, hogy kijelentette, ő csak ellenőrizte a bunkert, majd miután a rendőrök könnygázzal megtisztították előtte az utat, egy közeli templom elé ment, hogy a Bibliával pózoljon. Ez azonban elnöksége egyik legnagyobb kommunikációs hibájának bizonyult, még volt védelmi minisztere is kiakadt, még a hozzá sírig lojális fundamentalista keresztényeket is sikerült vele megosztania. (index.hu)


 

h i r d e t é s