fbpx "Nem akarok Fideszes lenni" - megszólalt az ellenzéki frakcióból kilépő szekszárdi politikus | CIVILHETES

h i r d e t é s

"Nem akarok Fideszes lenni" - megszólalt az ellenzéki frakcióból kilépő szekszárdi politikus

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

"Nem akarok Fideszes lenni" - megszólalt az ellenzéki frakcióból kilépő szekszárdi politikus

2021. március 10. - 08:04

 

Megszűnt a szekszárdi önkormányzatban az ellenzék többsége, miután a Párbeszéd egyik önkormányzati képviselője kilépett az összefogás „Éljen Szekszárd” nevű frakciójából.

Forrás: Zaják Rita / Facebook

A kilépett képviselő az ATV híradónak azt mondta, hogy a híresztelésekkel ellentétben nem ült át a Fidesz frakcióba. A kormánypárti képviselőcsoport vezetője viszont arról beszélt, hogy támogatnák a kilépett képviselő alpolgármesteri kinevezését. 

Az ellenzéki képviselők egy fős többséget szereztek a szekszárdi önkormányzatban 2019. októberében, de a városban fideszes polgármestert választottak az ott élők. Az Éljen Szekszárd-frakció a pandémia miatt bevezetett rendelkezések miatt csak pár hónapig élhetett a többségével miután a Párbeszéd színeiben megválasztott Zaják Rita közölte, hogy kilép. Így a többségük elveszett.

Kurtyán Ferenc, az MSZP városi szervezetének elnöke az ATV híradónak azt mondta, ha ezt látták volna előre, nem támogatták volna Zajákot. Az MSZP-s politikus szerint a kilépett képviselőnek a Fidesz adott másik pozíciót

Rácz Zoltán, az ÉSZ frakcióvezető-helyettese ugyancsak nyilatkozott híradónknak. Szerinte Zaják még „jobb belátásra bírható”, és visszaadhatja a mandátumát, ha a programot nem kívánja támogatni.

A kilépett képviselő telefonon azt mondta: "ő sehol sem állította, hogy át kíván ülni a fidesz frakcióba. Elég hosszú ideje harcolok a fidesz rendszere ellen. Nem akarok fideszes lenni."  – fogalmazott.

A fidesz helyi frakciójának vezetője arról beszélt híradónknak, hogy Zaják Ritával kapcsolatban a polgármester egy egyeztetésre hívta őket korábban. A javaslata szerint alpolgármesternek akarta megbízni az akkor még az ellenzéki csoportba tartozó képviselőt. Máté Péter elmondása szerint akkor nem támogatták, hogy az ellenzéki oldalról töltse be valakit a pozíciót, de a mostani helyzet tárgyalási alapot képezhet. A frakcióvezető ugyanakkor arról nem beszélt, hogy milyen feltételekkel egyeznének bele, hogy a jelenleg függetlennek számító képviselő támogatni tudják az alpolgármesteri kinevezéséhez. (atv.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s