h i r d e t é s

Nem mindegy, melyik banktól veszünk fel 5,9-es kölcsönt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Nem mindegy, melyik banktól veszünk fel 5,9-es kölcsönt

2020. május 15. - 10:33

Egymillió forinttal járhat jobban az, aki megfontoltan vesz fel 5,9-es kölcsönt

A kép illusztráció! - Forrás: MTI

Mostanra már minden jelentősebb kereskedelmi banknál tudunk igényelni kedvezményes THM-mel személyi hitelt, amelyről mára kiderült: csak az év végéig érvényes a THM-plafon, utána viszont bankonként eltérőek lesznek az ajánlatok. Ami biztos: januártól majdnem minden bank kölcsönénél drágul majd a törlesztő. Nem mindegy viszont, hogy mennyivel. Akár 1 millió forinttal is jobban járhatunk egy megalapozott döntéssel.

A kormány márciusi, a fogyasztási kölcsönök - például személyi kölcsönök, gyorskölcsönök, áruhitelek, hitelkártyák -  hiteldíjmutatójára vonatkozó rendelete után gyorsan léptek a hazai pénzintézetek, május elejére szinte minden bank megjelent az új, év végéig 5,9 százalékban maximalizált THM-ű személyi kölcsönével. 

Március közepén azt gondolhattuk, hogy a költség szempontjából nem számít majd, melyik banktól vesszük fel a kölcsönt, hiszen a THM mindenhol legfeljebb 5,9 százalék, mára kiderült: a kedvezményes hiteldíjmutató csak idén decemberig érvényes, onnantól viszont a magasabb, piaci áron kell visszatörlesztenünk a kölcsönt a legtöbb pénzintézetnél.

A Bank360.hu most összeszedte, hogyan változtatnak a bankok a THM-en január után. Kiderül, mennyivel kell többet fizetni havonta decembertől, de azt is kiszámolták, hogy mennyi lesz a teljes visszafizetendő összeg 1, 3 és 5 millió forint igénylése esetén.