h i r d e t é s

Nem szabadulunk az esőtől, marad a borús idő

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Nem szabadulunk az esőtől, marad a borús idő

2019. május 15. - 06:11

 

Szerdán dél felől újabb hullámban csapadék érkezik, majd csütörtöktől a tartós eső megszűnik és a szél is legyengül. A hét vége felé közeledve ráadásul egyre melegebb lesz! - írja az Időjárás.hu.

Illusztráció: pixbay.com

Szerdán délelőtt borult vagy erősen felhős lesz az ég, csak helyenként lehet szakadozottabb a felhőzet. Eső, záporeső sokfelé előfordulhat és helyenként zivatar kialakulására is számítani kell.  Délután az erősen felhős, borult időszakok lesznek túlsúlyban, a csapadékzóna északnyugat felé helyeződik át, dél felől megkezdődik a felhőzet felszakadozása. Változó irányú szél lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9, 19 fok között alakul, a Tiszántúlon lesz a legmelegebb.

Orvosmeteorológia

Szerdán melegfront alakítja időjárásunkat. Az arra érzékenyek körében migrén és fáradékonyság jelentkezhetnek, emellett többen vérnyomás-ingadozást, valamint az erős fejfájást tapasztalhatnak! - írja a meteoklinika.hu

Szerdán melegfront határozza meg térségünk időjárást. A több napja felettünk veszteglő front országszerte esős időt eredményez. Amennyiben frontérzékeny migrénes fejfájás és fáradékonyság nehezítheti a napját. Fejfájásának enyhítése érdekében figyeljen oda a folyamatosan folyadék utánpótlásra és kerülje a magas koffeintartalmú italok fogyasztását. A fáradtság leküzdésére a kávé helyett fogyasszon el egy csésze forró teát, ezzel testét is átmelegítheti. A nyirkos időben többeknél jelentkezhetnek kopásos eredetű ízületi bántalmak, melyek a nap folyamán is tartósan fennállhatnak!

Az időnként megerősödő szél fokozott fejfájást, nyugtalanságot és ingerlékenységet eredményez. Ajánlott tudatosan is kerülni a stresszes helyzeteket és nyugodtabb körülmények között tölteni a napot.

A változékony idő többeknél okozhat humánmeteorológiai panaszokat: általános lehet a vérnyomás-ingadozás, a fejfájás és akár intenzív tünetekre is készülni kell. A krónikus betegek és az idősek állapota romolhat, emiatt lehetőség szerint kerüljék a fizikailag megterhelő tevékenységeket.

A változékony idő alapvetően nem kedvez a szabadtéri programoknak, az ország minden részén szükség lesz az esernyőre, esőkabátra. A hő-és komfortérzet jellemzően alacsony marad, de a helyenként elvékonyodó felhőzet és az előbújó nap jót tehet a hangulatnak.

A pollenterhelés nem nő, az ország nagy részén alacsony marad a légköri pollenkoncentráció.

A közlekedés során az erős oldalszél és a nedves utak jelentik a fő veszélyt. A nedves utakon megnő a féktáv, az erős oldalszél ront a menetstabilitáson, a balesetek elkerülése érdekében vezessen fokozott figyelemmel.

Vezető tünetek a mai napon: vérnyomás-ingadozás, ízületi panaszok. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s