h i r d e t é s

Németországban hamarosan legálisan lehet füvezni

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Németországban hamarosan legálisan lehet füvezni

2017. január 24. - 10:41

John Hoff bejegyzéséből, a Linkedin-en értesültem, hogy a német parlament elfogadta, hogy orvosi céllal hozzáférhetővé válik minden német számára a cannabis (marihuána).

Németországban hamarosan legálisan lehet füvezni - Forrás: CNN.com

Ő történelmi eseménynek nevezte ezt a fordulatot, amire évtizedek óta várnak a betegek.

Az elfogadott törvény értelmében az előrehaladott állapotú betegeknek az orvos receptre írhat fel cannabis-t, amelyet az egészségbiztosítás fog finanszírozni. Az eddigiekhez képest nagy változás, hogy a cannabis kezelést elsőként is lehet választani anélkül, hogy a beteg előbb minden más gyógymódot kipróbált volna. Ezzel egyidejűleg az orvosi célú cannabis termesztése is lehetővé válik, melyet a „cannabis ügynökség” fog felügyelni.

Ennek a törvénynek az elfogadását számos civil és civil szervezet több évtizedes harca előzte meg. Egy Michael F. nevű beteg például, aki sclerosis multiplexben szenved, 16 éven keresztül pereskedett a német állammal, mire megkapta a jogot, hogy a betegség tüneteit enyhítő marihuánát saját maga termeszthesse az otthonában.

Bár a marihuána gyógyhatásának mechanizmusait nem túlzottan ismeri a modern orvostudomány, ennek ellenére – főleg, mivel egyre több országban engedélyezik gyógyszerként – vannak biztosan tudható pozitív hatásai. A növényben található több, mint 70 féle hatóanyag kedvezően befolyásolja(a teljesség igénye nélkül ) az asztma, a zöld hályog, a rák, különféle ízületi betegségek, immungyengeség, AIDS, az Alzheimer-kór, a depresszió, figyelemzavar, epilepszia, Parkinson-kór, Tourette-szindróma és a cukorbetegség tüneteit vagy előre haladását.

Bár ezen gyógyhatások jelentős része már hosszú évtizedek óta ismert, a legtöbb kormány a mai napig elzárkózik a marihuána orvosi alkalmazásától. Csakúgy, mint Magyarországon, sok más országban is komoly börtönbüntetés jár akár már a növény részeinek birtoklásáért is, nem beszélve a termesztésről és terjesztésről.

Miközben az alkohol teljesen legális kábítószer és bizonyítottan tömegek életét teszi tönkre közvetve vagy közvetlenül, valamiért a marihuána számos igen kedvező orvosi hatása ellenére is feketelistán van. 


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s