h i r d e t é s

Nemzeti konzultációt és egy egész napos demonstrációt indítanak

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nemzeti konzultációt és egy egész napos demonstrációt indítanak

2018. szeptember 13. - 13:53

 

A Magyar Liberális Párt országos konzultációt indít a Sargentini-jelentésről, hogy végre Orbán Viktor számára is kiderüljön, a magyar emberek többsége nem támogatja a Fidesz illiberális politikáját – mondta Sermer Ádám az Országgyűlési Hivatal előtt tartott, csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Illusztráció: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A Liberálisok elnökhelyettese bejelentette, a konzultációt egy 12 órás demonstráció keretében indítják el a Kossuth téren. „Összegyűjtöttük a Sargentini-jelentés legfontosabb állításait, hogy megkérdezzük a magyar embereket arról, egyetértenek-e az abban foglaltakkal. Sermer emlékeztetett rá: a Magyar Liberális Párt az elmúlt időszakban már többször is demonstrált a Kossuth téren azért, hogy visszakerüljön az uniós zászló a parlamentre.

A magyar emberek döntő többsége az unió tagja akar maradni, a Fidesz illiberális politikája miatt azonban akár ki is zárhatnak minket a közösségből

 – emlékeztetett rá a Liberálisok politikusa.

„Az Európai Parlamentben a képviselők közel 70 százaléka egyetért abban, hogy az Orbán-kormány szembemegy az európai értékekkel és nem tartja be a jogállamra épülő demokráciák alapvető szabályait” – hangsúlyozta az ellenzéki politikus. A Liberálisok elnökhelyettese felidézte: a Fidesz a szavazatok kevesebb mint felével kapott kétharmados többséget a parlamentben, az EP igazi kétharmados döntését azonban képtelen elfogadni.

Itt az idő, hogy valóban fontos kérdésekről konzultáljunk.

Itt az idő, hogy mi, magyarok is megüzenjük Orbán Viktornak, nem kérünk a Brüsszel-ellenes háborúból, nem kérünk a magyar demokrácia lerombolásából!

Nem hagyjuk, hogy a miniszterelnök a magyar emberek mögé bújjon a tények elől!

– ezzel magyarázta Sermer Ádám, hogy miért kezdeményezik a diskurzust a Sargentini-jelentésről. A párt a demonstrációval és a Sargentini-konzultációval fejezi ki, hogy a magyar emberek többsége elkötelezett az európai értékek, a jogállam, a demokrácia és a piacgazdaság iránt.

Arra kérjük honfitársainkat, hogy csatlakozzanak az Európa melletti demonstrációnkhoz és a konzultációhoz! Tűzzük ki együtt az unió zászlaját a magyar Országgyűlésre!

– zárta sajtótájékoztatóját a Liberálisok képviselője.

Sermer Ádám sajtótájékoztatója élőben a Liberálisok Facebook-oldalán.

A demonstráció esemény-oldala.

Magyar Liberális Párt - Liberálisok


 

h i r d e t é s