h i r d e t é s

Niedermüller: Szájer nem tényszerűen tájékoztatta a néppárti EP-képviselőket a magyar választások menetéről

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Niedermüller: Szájer nem tényszerűen tájékoztatta a néppárti EP-képviselőket a magyar választások menetéről

2018. április 11. - 15:51

 

Szájer József fideszes európai parlamenti (EP) képviselő nem a tényeknek felelő módon tájékoztatta az Európai Néppárt képviselőit és elnökét a múlt hét végi magyar választások menetéről és eredményeiről nekik írt levelében - jelentette ki Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció (DK) EP-képviselője Brüsszelben magyar újságíróknak nyilatkozva szerdán.

A képviselő aláhúzta, fontos tájékoztatni az Európai Parlament képviselőit és a magyar választókat is arról, hogy vannak más értelmezések is a választásokkal kapcsolatban.

A DK-s politikus kiemelte, több nemzetközi szervezet is megállapította a Fidesz médiafölényét, ugyanakkor a fideszes képviselő szerint a magyar kormánypártnak mégis hétszeres médiatúlsúllyal kellett megküzdenie. Véleménye szerint a közszolgálati televízió is csak a törvény szabta öt percre hívta be az ellenzéki pártok képviselőik, miközben a kormánypártnak korlátlan idő állt rendelkezésre, hogy a hozzá közel álló, de még a velük nem szimpatizáló médiumokban is megnyilvánuljanak. Niedermüller Péter szerint a Fidesz kampánya "igaztalan dolgokon" alapult.

Kifejezetten ellenséges, gyűlöletet keltő plakátokkal volt tele az ország

- fogalmazott.

A képviselő aláhúzta, gyűlöletkeltőnek számít, hogy a kampány alatt elhangzottak olyan kijelentések is, amelyek szerint

vége lesz Magyarországnak, vége a magyar kultúrának, vége a keresztény kultúrának Európában, vége azoknak a hagyományoknak, amelyekre felépítettük az országunkat.

Végezetül kijelentette, nem ismer olyan nemzetközi felmérést és "nagy tekintélyű" újságot, amely "ne utalt volna arra határozottan és egyértelműen", hogy nem igazságos és sportszerű a magyar választási rendszer, amelynek segítségével a Fidesz újra kétharmados többséghez jutott. Hozzátette, ezzel nem kívánja elterelni a figyelmet az ellenzék felelősségéről, ugyanis még ebben a rendszerben is le lehetett volna győzni a kormánypártot.

Kép: index.hu/MTI


 

h i r d e t é s