fbpx Párbeszéd: a kormány az oka a gyenge forintnak és a magas inflációnak | CIVILHETES

h i r d e t é s

Párbeszéd: a kormány az oka a gyenge forintnak és a magas inflációnak

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Párbeszéd: a kormány az oka a gyenge forintnak és a magas inflációnak

2021. július 23. - 14:24

 

A kormány az oka a gyenge forintnak és a magas inflációnak - mondta a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese pénteken.

Forrás: HVG

Tordai Bence a pártja Facebook-oldalán, a fővárosi Fény utcai piacról közvetített online sajtótájékoztatón azt mondta, azért romlik ennyire a forint, mert a magyar kormány, Orbán Viktor miniszterelnök és Varga Mihály pénzügyminiszter, valamint Matolcsy György jegybankelnök gyengén tartja a forintot, mivel az elmúlt években elmulasztották a magyar vállalkozások versenyképességét javítani.
    A magyar gazdaságfejlesztési forrásokat sokkal inkább arra költötték, hogy a haverjaikat, az egy százalékot, a kiváltságos fideszes gazdasági holdudvart támogassák - jelentette ki.
    Szerinte ezért a nemzetközi piacokon a magyar cégek nem tudnak versenyképesek lenni csak akkor, ha leértékelik a magyar fizetőeszközt, a gyenge forint pedig magas inflációhoz vezet.
    Tordai Bence a zöldségek és gyümölcsök magas árát összefüggésbe hozta a klímaváltozással is, mivel szerinte egyre gyakoribb a szélsőséges időjárás és ezért egyre rosszabbak a terméshozamok.
    Bírálta, hogy 11 éve nem emelkedtek a gyerekes családokat segítő támogatások, a családi pótlék, a gyes, továbbá nem emelkedett az öregségi nyugdíjminimum és az árvaellátás sem.
    A Párbeszéd képviselője közölte, 2022-ben, a kormányváltás után végre olyan politika kell, amely nem az egy, hanem a 99 százalék érdekét szolgálja.
    Jóvátétel kell az infláció veszteseinek, kompenzálni kell a nyugdíjasokat, akiktől elvették a vegyes indexálású nyugdíjemelést és a tényleges inflációt meg sem közelítő emelést kapnak évről évre. Kompenzálni kell azokat a gyereket nevelő családokat, amelyeknek a járandósága értékét vesztette és azokat a közalkalmazottakat is, akiknek a bérét alacsonyan tartja az Orbán-kormány - sorolta javaslatait. (MTI)


 

Kommentek

h i r d e t é s