h i r d e t é s

A L’Oréal 10. alkalommal a Világ Legetikusabb Vállalatai között

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

A L’Oréal 10. alkalommal a Világ Legetikusabb Vállalatai között

2019. március 12. - 09:07

 

Az etikus vállalati gyakorlatok meghatározásában és fejlesztésében világelső Ethisphere Intézet ismét a világ legetikusabb vállalatai közé választotta a L’Oréalt. 

Forrás: monthly-digest-loreal.com

A L'Oréal tizedik alkalommal kapta meg ezt a kitüntetést, bizonyítva ezzel az elköteleződését a feddhetetlen vezetés és az etikus vállalati gyakorlatok szorgalmazása mellett.

Timothy Erblich, az Ethisphere vezérigazgatója a következő gondolatokkal gratulált a vállalatnak:

Mi az Ethisphere-nél lenyűgözőnek tartjuk a L'Oréal értékrend-alapú megközelítésmódját, hosszú távú célkitűzéseit és elköteleződését a tisztességes működés iránt. Gratulálunk mindenkinek a L'Oréalnál, hogy mindennapi munkájuk során alkalmazzák az etikai alapelveket, és hogy megszerezték ezt az elismerést.

Jean-Paul Agon, a L’Oréal elnök-vezérigazgatója a kitüntetés kapcsán elmondta:

Ez a tizedik elismerés az Ethisphere-től igazolja azt, hogy egy vállalat lehet egyszerre etikus és sikeres is. Az etika a Csoport átalakulásának egyik mozgatórugója, amelyre a munkavállalóink a világ minden táján különösen büszkék.

Az exponenciális fejlődés világában, egy erős etikai kultúrával rendelkező vállalat jobban fel van készülve arra, hogy szembenézzen a jövő kihívásaival.

tette hozzá Emmanuel Lulin, a L’Oréal vezető alelnöke és fő etikai tisztviselője.

2019-ben összesen 21 országból és 50 iparágból 128 vállalat kapott elismerést. A 13. évi kitüntetettek listája jól mutatja, hogy ezen vállalatok továbbra is ösztönző erőként vannak jelen a közösségek fejlesztésében, a hozzáértő és felhatalmazott munkaerőbázis kiépítésében, valamint előmozdítják az etikára és küldetéstudatra koncentráló vállalati kultúrák kialakulását.

A L'Oréal etikájáról

 • 2000: a L'Oréal Franciaországban az első vállalatok egyike, amely etikai kódexet vezetett be, valamint amely (2007-ben) fő etikai tisztviselőt nevezett ki
 • 2008: a L'Oréal elnöke és vezérigazgatója, Jean-Paul Agon megkapta a rangos „Stanley C. Pace Leadership in Ethics Award” kitüntetést
 • 2015: a L'Oréal vezető alelnöke és fő etikai tisztviselője, Emmanuel Lulin megkapta a rangos „Carol. R. Marshall Innovation in Ethics Award” díjat
 • 2017, 2018: a L'Oréal etikai kódexéért megkapta az Átláthatósági Nagydíjat (Grand Prix de la Transparence – Charte Éthique)

 

 • 2018:
  • Az ENSZ Globális Megállapodásának egyik vezető vállalataként, a Cergy-Pontoise Egyetem (Franciaország) két kiválósági díjában részesült etikus kormányzás és etikus vezetés kategóriában (Awards of Excellence in Ethical Governance and Ethical Leadership)
  • Emmanuel Lulint, a L'Oréal vezető alelnökét és fő etikai tisztviselőjét kitüntették, mint az ENSZ Globális Megállapodás SDG élharcosát a vállalati etika fejlesztésében (SDG Pioneer for Advancing Business Ethics), illetve megkapta a „Bill Daniels Being a Difference Award” díjat a NASBA Center for the Public Trust-tól és a Cergy-Pontoise Egyetem első tiszteletbeli díját, mint etikai véleményformáló (Honourary Award as Ethics Influencer)
 • 2019: A L’Oréal első helyet ért el világszerte 6,000 vállalat közül az ESG rangsorában (Covalence ESG Ranking)
 • A L'Oréal évente Etikai Napot szervez, ahol a munkavállalók a világ minden tájáról online chatelhetnek az etika témájáról a L'Oréal elnökével és vezérigazgatójával valamint az országok ügyvezető igazgatójával

További információ a L'Oréal etikájáról itt érhető el: http://www.loreal.com/group/governance/acting-ethically.aspx  


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s