fbpx Novák Katalin szerint életszerűtlen, hogy megemeljék a pedagógusok bérét | CIVILHETES

h i r d e t é s

Novák Katalin szerint életszerűtlen, hogy megemeljék a pedagógusok bérét

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Novák Katalin szerint életszerűtlen, hogy megemeljék a pedagógusok bérét

2021. szeptember 21. - 13:33

 

De azzal egyetért, hogy emelni kellene.

Novák Katalin - Forrás: Novák Katalin Facebook oldala

Sajtótájékoztatót tartott a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs, ahol a sajtó munkatársai Novák Katalintól is kérdezhettek. A 444 szúrta ki, hogy a családokért felelős tárca nélküli miniszter olyan kérdést kapott az ATV-től, hogy gondolkozik-e a kormány a pedagógusbér számításának megváltoztatásán.

A pedagógus életpálya nem minimálbérhez kötött. Ilyen értelemben ez egy olyan felvetés, ami megváltoztatná a mostani logikáját a pedagógus életpályának. Én nem érzem azt életszerűnek, hogy változtassunk a jelenlegi logikán alapjaiban. Azon, hogy egyébként a pedagógusoknak a bérét kell emelni, ezzel nem tudnék vitatkozni és nem is szeretnék

– adta meg a kérdésre a szilárd logikán alapuló választ a miniszter.

A 2013-ban bevezetett pedagógus életpályamodell értelmében a tanárok bértáblájának nem a mindenkori, hanem a 2014-es minimálbér az alapja, ami 101 500 forintos összeget jelent.

Novákkal ellentétben néhány napja a Hegyvidék fideszes képviselő-jelöltje, Fürjes Balázs viszont arról beszélt, hogy még a választások előtt emelni kellene a tanárok bérét. (24.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s