h i r d e t é s

Novák: Látom, mennyire lehangoló az ellenzék kulturálatlansága

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Novák: Látom, mennyire lehangoló az ellenzék kulturálatlansága

2019. augusztus 06. - 06:59

 

Novák Katalin szerint az ellenzék szerencsétlen és alkalmatlan.

Illusztráció: MTI Fotó: Mónus Márton

A kormány várakozásainak megfelel a július elsejével elindult családvédelmi akcióterv fogadtatása, a babaváró támogatást több mint 4600 házaspár igényelte, a nagycsaládosok autóvásárlási támogatására több mint 8000 kérelem érkezett, és a jelzáloghitel-elengedés is "jól teljesít" - mondta el az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a Magyar Nemzet hétfői számában megjelent interjújában.

Novák Katalin úgy fogalmazott,

arra számítottunk, hogy népszerű lesz az akcióterv, hiszen olyan támogatási formák vannak benne, amelyek korábban nem fordultak elő. Ha kaphatnak a fiatal házasok tízmillió forintot, vagy ha két és fél millióval olcsóbban vehet autót a család, esetleg ha az otthonteremtésre jut további támogatás, vagy a lakáshitel-tartozásból engednek el egy nagyobb összeget, az nyilván sokak számára jelentős vonzerővel bír.

Nem véletlen, hogy az első napokban szinte megrohanták az emberek a kormányablakokat - tette hozzá.

A bölcsődei fejlesztésekről szólva Novák Katalin elmondta, a kormány igyekszik a piaci szereplők számára minél vonzóbbá tenni, hogy családi, vagy munkahelyi bölcsődét hozzanak létre. Duplájára emelkedik ezek finanszírozása.

A teljes bölcsődei rendszer működtetésére biztosított költségvetési támogatás összege több mint háromszorosa a 2010-es összegnek - mutatott rá.

Novák Katalin kiemelte azt is, hogy a családtámogatásokat 2010 óta folyamatosan bővítik.

A gazdasági növekedés eredményeit a jövőben is visszaforgatjuk a gyermekes családokra

- mondta az államtitkár.

Kitért arra is, hogy egyetlen ellenzéki frakció sem szavazta meg a jövő évi költségvetés, azaz a családtámogatásokhoz szükséges forrásokat.

Ha rajtuk múlott volna, jövőre nem lenne családvédelmi akcióterv, de csok, vagy családi adókedvezmény sem

- fogalmazott az államtitkár.

Novák Katalin, aki a Fidesz alelnöke is, az önkormányzati választások kapcsán arról beszélt, hogy az ellenzék csak saját magával, a hatalmi osztozkodással foglalkozik. Az ellenzék alkalmatlanságának és szerencsétlenkedésének a falvakban és a városokban élők lehetnek a vesztesei.

Korábban is leszerepeltek már ezen a területen. És ha már Demokratikus Koalíció: 

ha valaki nem hitte volna el, hogy az ellenzéket ismét Gyurcsány Ferenc vezeti, most már világosan láthatja, hogy a többi párt úgy táncol, ahogy ő fütyül.

Országgyűlési képviselőként látom, mennyire lehangoló az a kulturálatlanság, ami az ellenzéket jellemzi. Emlékezzünk csak a december 12-i cirkuszra, ami méltatlan volt a parlamenthez, a nemzet házához és a demokráciához is

– fűzte hozzá.

Az Európai Bizottság új elnökéről, Orsula von der Leyenről szólva elmondta, a jelek szerint ő "Junckerrel ellentétben nem politikai bizottságban gondolkodik", és reálisan látja, hogy a tagállamok szempontjait, érdekeit kell összehangolnia.

(MTI)


 

h i r d e t é s