h i r d e t é s

Nyereményjátéknak álcázott adatgyűjtéssel frissíti a Fidesz a Kubatov-listát

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Nyereményjátéknak álcázott adatgyűjtéssel frissíti a Fidesz a Kubatov-listát

2021. április 11. - 08:33

 

Ismét a nyugdíjasok postaládájában a kormány "tájékoztató" kiadványa. a JóKor

Trokán Péter után Szerednyei Bélával a címlapon jelent meg a "Friss és hasznos információkat" tartalmazó, nyugdíjasoknak szóló kiadvány.

Az első - nem tartalomhegyzék - oldalon Orbán Viktor és Müller Cecília köszöntik az olvasót.Orbán Viktor pár mondatban kifejti, hogy milyen ügyenesen és élen járva harcol az ő vezetésével Magyarország a koronavírus ellen. Müller Cecíila országos tisztifőorvos az oltás-regisztrációra hívja fel a figyelmet.

Innentől kezdve a bulár ősi hagyományai szerint fűzi tovább a szót a valódi impresszum nélküli propaganda-újság.

Linda Tomija megöregedett és egy kétoldalas interjúban elmeéli, hogyan élte meg a vírust és hogyan telnek gyógyulása után a mindennapok.

A következő oldalon Kudlik Júlia az ínyec pesztós csirkemell receptjét osztja meg.

A limonádé után visszatér a propaganda

Novák Katalin - szintén két oldalon keresztül - tárcanélküli miniszter asszonnyal interjúnak álcázott sikerpropagandát olvashatunk. Már a cikk bevezetőjében jó vastaggal kiemelik, hogy "a jobboldali kormányzás elmúlt 10 évében Magyarország soha nem látott fejlődésen ment keresztül."
Természetesen a baloldal ekézésre is kiemelt hely jut, a Fidesz-KDNP pártok feldicsért kormányzása mellett.

Majd ismét könnyedebb témák következnek, Besenyei Péter a horgászásról mesél és megtudhatjuk azt is, hogy Gergely Róbert odafigyel a növényekre és az állatokra is.

A következő oldalon, az Orbán-kormány által alaposan kimatekozott téma, az állatvédelem jön szembe. Az állatvédelem fontosságára a "sztárvilággal" hívja fel a figyelmet az "újság". Magáról az állatvédelemről és annak hogyanjáról egy árva szó nem esik, de megtudhatjuk, hogy Keresztes ildikó, Takáts Tamás és Bay Éva nagyon szeretik a négylábú háziállatokat.

Ismét komolyabb téma következik, Müller Cecília két oldalon keresztül vezeti az olvasót a tömeges oltás irányába.

A tisztifőorvos mondanivalójának második oldalán osztozik a helyen a friss Kossuth-djís Nagy Feróval és Kovács Katival. Az oldal jobb alsó sarkában Balázs klári és Korda György is felbukkannak.

Azután Magdi anyussal nézhetünk farkasszemet, aki az unokázós csalókkal kapcsolatos írást illusztrálja,

A következő oldalon megint egy kis propaganda következik. Azt írják, hogy a kormány intézkedései ebben az évben is kézzelfoghatóak lesznek a nyugdíjasok számára.

A következő féloldalon civil téma következik. Odaadó Közösségbe lehet jelentkezni és jut egy fél oldal a Szerencsejáték Zrt. reklámozására is.

Az utolsó előtti oldalon a kiadvány egy táblázatban foglalja összes, hogy Magyarország Kormánya mennyire mgbecsüli az időseket, azután egy hosszú és nehezen olvasható, apróbetűs rész következik.

A kiadvány hátsó borítóján keresztrejvénynek és egy nyereményjátéknak látszó adategyeztetés olvasható. A korábbi lapszámban az adategyeztetést még elintézték egy "Maradjon velünk kapcsolatban" szöveggel, de második számban továbbléptek.
Aki saját költségén visszaküldi at adatait, nem csak kapcsolatban maradhat Orbánékkal, hanem egy tabletet is nyerhet. Különösen vicces ez annak tükrében, hogy néhány oldallal ezelőtt éppen a nyugdíjasokra specializált csalásokról olvashatnak.


 

Kommentek

h i r d e t é s