h i r d e t é s

Nyugdíjfizetésnél eltűnhet a készpénz

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Nyugdíjfizetésnél eltűnhet a készpénz

2018. augusztus 22. - 10:10

 

Kétéves cselekvési tervet és pénzügyi stratégiát dolgozott ki a kormány, melynek része, hogy a nyugdíjak is utalják a jövőben.

Forrás: MTI

A kétéves cselekvési terv, a pénzügyi stratégia része, hogy a nyugdíjak is digitális formában érkezzenek a nyugdíjasokhoz, de nem kötelező jelleggel - mondta el Hornung Ágnes, a Pénzügyminisztérium államtitkára a Portfoliónak. - írja a Napi.hu

A nyugdíjak és a szociális juttatások jelentős részét ma is készpénzben, postai kézbesítéssel fizeti az állam. A nyugdíjasok és az érintettek aztán sokszor sárga csekken fizetik be a rezsiszámláikat. Olcsóbb és készpénzmentes megoldást jelenthetne, ha például átutalással, számlára fizetné az állam a nyugdíjakat és szociális juttatásokat - írja a lap.

A kormány pénzügyi tudatosságot növelő tervének első kétéves tervében leírva ugyan nincs, de Hornung közölte, foglalkoznak a kérdéssel. Az államtitkár elmondta, 2019 elejére fog összeállni egy koncepcióterv. Eleinte az utalás nem kötelező jelleggel történne, tehát fokozatosan kerülhetne majd bevezetésre.

Az tehát szinte biztos, hogy az idén novemberi nyugdíjprémiumot még készpénzben kapják, akik ezt a kifizetési formát választották.


 

h i r d e t é s