h i r d e t é s

Orbán embere is támogatta a 3000 milliárdos uniós forrás elvonását Magyarországtól

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Orbán embere is támogatta a 3000 milliárdos uniós forrás elvonását Magyarországtól

2022. szeptember 19. - 06:28

A képek szerint Várhelyi Olivér is részt vett az Európai Bizottság ülésén, ahol a költségvetésért felelős biztos szerint egyhangú döntés született.

Várhelyi Olivér magyar jogász, diplomata, 2019. december 1. óta az Európai Bizottság szomszédság- és bővítéspolitikáért felelős biztosa. - Forrás: Xavier Lejeune/EC - Audiovisual Service

Könnyen beazonosíthatóvá tette az Európai Bizottság, hogy a szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős magyar uniós biztos, Várhelyi Olivér is részt vett a vasárnap délelőtti ülésen, ahol döntöttek a Magyarország elleni szankciókról.

fotósorozaton ugyanis látszik Várhelyi elmosódott névtáblája is.

Miután a költségvetésért felelős biztos, Johannes Hahn azt mondta, egyhangú döntés született, Várhelyinek is támogatnia kellett a 3000 milliárd forintnyi elvonást. A javaslatot a Bizottság az uniós pénzügyminiszterek tanácsa elé terjeszti, ők döntenek majd az elvonásról vagy az eljárás lezárásáról.

Tény, a Bizottság eredetileg 6400 millirádnyi uniós pénz elvonását javasolta volna, azonban a kormány eddigi vállalásai miatt csökkentett az összegen. (hvg.hu)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s