h i r d e t é s

Orbán hírszerzési központja nem hallgathat le senkit – Kérdés: akkor mire kell?

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Orbán hírszerzési központja nem hallgathat le senkit – Kérdés: akkor mire kell?

2018. június 13. - 19:44

 

Hírszerzési központként jellemezte Orbán Viktor miniszterelnök azt a szervezeti egységet, amelyet a Miniszterelnöki Kormányirodán belül állít majd fel. - írja a gepnarancs.hu.

Forrás: zoom.hu

Nem gyűjthet adatokat – egyelőre

A személyesen Orbán Viktor által irányított új tárca, a Miniszterelnöki Kabinetiroda lesz a „házigazdája” a nemzetbiztonsági államtitkárságnak.

A tervezett egység működéséről egyelőre nem sokat tudni, ám a nemzetbiztonsági törvény módosítását még nem kezdeményezte a kormány, tehát titkosszolgálati eszközöket ez a szerv nem használhat, azaz nem gyűjthet adatokat és nem hallgathat le senkit

– írja e heti számában a HVG.

Orbánék régi vágya teljesül?

A kérdés persze az, mire használja majd Orbán a kormányiroda nemzetbiztonsági államtitkárságát. Lehet ez olyan kézi vezérelt szervezet, amely a miniszterelnök éppen aktuális érdeklődésének megfelelően, megrendeléseket ad a nemzetbiztonsági szolgálatoknak – akár hírszerzői, akár elhárítói vonalon.

De lehet, hogy a miniszterelnök mellett most áll fel az az elemző központ, amelyet már régóta szerettek volna megvalósítani a szolgálatok és politikusok egyaránt. További részletek a lapban.

gepnarancs.hu


 

h i r d e t é s