h i r d e t é s

Orbán igazi csapdát állított az ellenzéknek Fletóval!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Orbán igazi csapdát állított az ellenzéknek Fletóval!

2023. február 27. - 06:24

A Fideszre nem jellemző intellektuális csapdát állított az ellenzéknek azzal, hogy Gyurcsányt nevesítette, mint ellenséget.

Két legyet ütött egy csapásra, mert a sajátjainak azt üzente, hogy háború vagy infláció nem számít, mert van nagyobb ellenfél is a feltámadó és egyre ördögibb Gyurcsány, tehát össze kell zárni.

Az ellenzéknek meg azt üzente, hogy egyetlen szereplő van, aki teljesítményre képes, az Gyurcsány! Az ellenzék együgyűbb része ezt be is fogja venni és szép csendben Gyurcsányhoz fog oldalazni, a másik része meg a volt miniszterelnök kamu balos pártjának erősödését látván politikailag neutrális lesz, ami egyben azt jelenti, hogy nem megy el szavazni.

Ahhoz, hogy ezt Orbán mondhassa arra is szükség volt, hogy az ellenzéki oldalon nem maradjon egyetlen olyan szereplő sem, aki bármilyen ígéretet tartalmat hordoz.

Nem szabad elfelejteni, hogy Gyurcsányba is a tartalmat már régen a Fidesz táplálja, természetesen nem valami háttéralku kapcsán, hanem pontosan azért, mert tudják, hogy általa vagy vele, összetudja tartani a szavazóbázisát.

A homofób-projekt, az idegenellenesség, Soros Gyuri Bácsi már kifutott, a háború meg sokarcú, éppen ezért maradt Gyurcsány, akiről akár 30 bőrt is le lehet húzni.

Az ellenzék képtelen új arcot vagy arcokat felmutatni, Dobrevet mutogatják, aki sajnos nem Gyurcsány politikai ereje és képessége, fáradt és erőtlen mondatai sem nem visznek sem nem hoznak, egyszerűen nincsenek. Az ellenzék így egyben, változatlanul nem érti a 21. század hálózatos, hibrid, vagy proxy világát, nem érti a vidéket és az ország igazi kettészakadását.

Nem érti, hogy ez az ország nem csak kettészakadt, hanem azon belül töredezett is, valamint belépett egy új elem is a digitális analfabetizmus, ami nem a vidék, hanem társadalmi csoportok sajátja, adott esetben kortól és lakóhelytől függetlenül.

Nem érti, hogy az elvek és a hitek feloldóban vannak és az emberek nem ezek alapján képeznek már valós és virtuális csoportokat, hanem érzelmek, vágyak, igények alapján (természetesen ez ennél szélesebb), nem értik, hogy a 21. század legjellemzőbb állapota a változás, amely akarva akaratlanul bebújik a mindennapjainkba, reakciókra kényszerítve az egyéneket. Új félelmeket generálnak új eszközökkel és módszerekkel.

Nem értik, hogy a virtuális terek elfoglalása és folyamatos manipulálása sokkal fontosabb, mint az, hogy ki, mit és hogyan nyilatkozik egy problémáról. A modernség nem az, hogy az eszköz határozza meg, amit birtokolok, hanem az, hogy milyen tartalmat, milyen körben, milyen sebességgel és ismételhetőséggel hozok létre és osztok meg.

Finkelstein jól kiképezte és morálisan gátlástalan állapotba hozta a Fidesz propaganda gépezetét, ami nem jelent egyebet, mint azt, hogy modernizálta.

Az ellenzék, benne Gyurcsány egyre inkább hasonlít Edward Rydz-Smigly lengyel főparancsnok lovasságára a 2. világháborúban a tankok ellen legyenek azok akár német vagy orosz eredetűek. A csata elött hitet tesznek a bátorságról elkötelezettségtől, majd értelmetlen és értelmezhetetlen kommunikációs eszköztárral belerohannak a politikai semmibe! (Karcos Harcos)