h i r d e t é s

Orbán nem Gyurcsány, az ellenzéki összefogás meg nem Fidesz!

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

Orbán nem Gyurcsány, az ellenzéki összefogás meg nem Fidesz!

2020. március 26. - 11:32

 

Az egész ellenzéket magával ránthatja Gyurcsány konfrontatív politizálása!

A Fidesz és a kormány szakmai területen hibát, hibára halmoz, miközben a kommunikációs térben magával viszi lassan az egész társadalmat. Azonban azt jól érzékelik, hogy az emberek [email protected] a demokráciára, ők nem Orbántól akarnak megszabadulni, hanem a koronavírustól. Mivel az ellenzéknek a mai napig nincs valós társadalomismerete, ezért folytatja harcát Gyurcsány vezetésével a vírus helyett, Orbán ellen, ebből egyedül a Momentum farolt ki és mutat érdemi eltérést, azonban csak csökkentett hangerővel.

Orbán elhiteti, hogy ő az egyetlen, aki a vírust akarja legyőzni, az ellenzék meg azt, hogy ők Orbánt (ebben benne van Orbán segítő keze is)!

A nép vágya és Orbánnak az alkatából fakadó populáris politikai attitűdje találkozott egymással. Orbán érzi és megérti az emberek félelmeit és ezért eljátssza a katonásdit, a válságstábosdit, a megmentőt a repülőtéren és sorolhatnánk hosszan a verbális és fizikális cselekedeteit.

Az egészet annyira jól csinálja, hogy még az annyira büszke és vájtfülű és lenézős ellenzéki médiának az sem jutott eszébe, hogy ezeknek a lépéseknek a rendszerére azért van szükség, mert egy lépést sem tettek annak érdekébe, hogy a magyar társadalom és a gazdaság legalább morálisan felkészült állapotban érkezzen meg ebbe a mai helyzetbe.

Gratulálok ellenzék, elhittétek, hogy itt Európa közepén egy végtelenül gyenge kis ország nagyravágyó miniszterelnöke totális rendszert vezethet be. Nevetséges!

A magyar gazdaság teljesítménye 2018-ban 161 milliárd Euró volt, az önkényesen kiválasztott Marseille 58 milliárd, Berlin 147 milliárd, Madrid 231 milliárd, Milánó és Lombardia 650 milliárd Euró.

Az önkényes adatokból némi fantáziával levonható a következtetés, hogy Orbán bekajáltatta az országgal a Nagy-Magyarország álmot, miközben nincs több gazdasági ereje, mint egy közepes európai város polgármesterének.

A trükk meghozta az erőt és a sikert az unión belül, és az országban is. A migránsozás és a kerítés meghozta az európai populisták körében a tekintélyét. Orbán nem az EU politikusai között van többségben, hanem a kétségbeesett és félő polgárok körében. Az valószínűsíthető, hogy Orbán nem lesz Európa vezető politikusa, de az is, hogy az orbánizmus veszélyes fegyver lesz a polgári, liberális és szocialista erőkkel szemben, ez borítékolható. Egyedül a zöldeknek van esélye kibújni ez alól a fojtó politika alól.

A koronavírus lerohanja Európát ez ma már biztos, a félelmekkel terhelt emberek erős kezekre vágynak Európában, ezt az erőt jeleníti meg Orbán, itthon és külföldön egyaránt.

Olyan politikusok előretörésére lenne szükség, akik ezt megértik és képesek is érthetően itthon és külföldön kommunikálni, hogy mi a veszély és kiemelten fontos lenne bemutatni, hogy mi az alternatíva.
Ebből következik, hogy nincs szükség brüsszeli, pisis alsóneműben siránkozó, egyébként jelentéktelen politikusok Gyurcsánnyal együttes hisztériakeltésére.

A vírus felszámolásának felelőse Orbán!

Most segíteni kell és a hibáit gyűjteni a holnap számára, hiszen a holnap sötét lesz, sokaknak remény nélküli, kínos és fájdalmas. A bajok normál esetben elsöprik Orbánt, de bárki mást elsöpörnének.

A győztes háborút még a politikai zseni Churchillnek sem sikerült megúszni!

Itt halottak lesznek és félelmek, ezt a nép nem bocsájtja meg, nem lesz hálás bárhogy fog történni, bármi. A hatalomban csak az ellenzék tudja Orbánt benntartani, láthatóan ebbéli munkájában jól halad!

Ha így folytatja az ellenzék, akkor egy jó időben megtartott előrehozott választáson Orbánnak ¾ is lehet.

Az nem kérdés, hogy a válság sokat fog követelni mindannyiunktól. De csak akkor tudjuk a feladatainkat elvégezni, ha a vírus és következményeinek legyőzésében összefogunk!
Mert összetartunk!


 

h i r d e t é s