h i r d e t é s

Orbán nem hazudtolja meg magát, nem hajlandó nyilvános vitára

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbán nem hazudtolja meg magát, nem hajlandó nyilvános vitára

2019. május 11. - 11:19

 

Jellemző a poszttraumás tünet, ha az ember leblokkol bizonyos szituációkban. Nem kevésbé ismert jellemzője a fóbiás viselkedés bizonyos helyzetektől. Orbán Viktor pszichózisát pedig lényegében egész politikai pályafutása alatt nyomon követhettük. Az egyetlen kérdés, ami ilyenkor felvetődhet, miért tűrtük és tűrjük meg máig is felelős pozícióban, mi több, egy ország miniszterelnöki székében?

Ahogy az Orbán esetében várható, egy nyilvános vita szóba sem jöhet, mióta egy azóta különleges bosszú és lejárató hadjárat áldozatává lett politikus feltörölte vele a vita helyszínéül szolgáló stúdió padlóját.

A populizmusnak ugyanis van egy nagyon súlyos, ha nem végzetes hibája. Teljességgel védhetetlenek egy érvelő vitában.

Az MSZP pénteken délután sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Frans Timmermans, az európai szocialisták csúcsjelöltje úgy döntött, hogy beleáll abba a politikai vitába, amit Európa legnagyobb hírcsatornája, a Euronews kezdeményezett közte és Orbán Viktor között.

A 24.hu megkereste Havasi Bertalant, Orbán Viktor sajtófőnökét, hogy a miniszterelnök vállalja-e a televíziós vitán.

Azt a választ kaptuk,

Miniszterelnök úr megköszönte a felkérést, de nem fogadta el a meghívást. Nem volna ugyanis helyes, ha Magyarország miniszterelnöke beleavatkozna Timmermans és Weber csúcsjelölt urak választási kampányába.

Nagyon kényelmes kifogás, hogy Timmermans és Manfred Weber személyes csatájává degradálja Havasi az EP választást. De ez az ő problémája, szegénynek lesz még oka izzadni alkalmatlansága és egyéb viselt dolgai miatt.

Orbán mindig is félt a nyilvános párbeszédtől. A szónoklat, bár nagyon ért hozzá közel sem elégséges a konkrét és helyesen értelmezett adatokkal operáló érveléssel szemben.

Így aztán érthetővé válik, hogy miért nem kockáztat olyan presztízsű eseményt, mint amilyen az Euronews műsora is.


 

h i r d e t é s