h i r d e t é s

Orbán Putyinnal való barátsága már nagyon szúrja az Európai Unió szemét

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Orbán Putyinnal való barátsága már nagyon szúrja az Európai Unió szemét

2019. május 19. - 08:22

 

Frans Timmermans, komoly aggodalmát fejezte ki a Magyarország miniszterelnöki székébe hízott torz teremtmény, Orbán Viktor valaha keleti nyitásnak nevezett magatartása miatt. Az, hogy Orbán lényegében szerelmes pillantásokat vet Putyin felé több mint aggasztó. Annak ismeretében különösen, hogy Moszkva örömmel belépne az európai piacra, csak éppen a játékszabályokat nem szereti betartani.

Forrás: MTI

Erről szól ez az egész paksi uzsora, a Magyarországon nyitott bank és úgy általánosan az a körülmény, hogy Orbán követendő példaként beszél az öreg Vologyáról. Sokan tették fel a kérdést, mit tudhat Putyin, amivel ennyire sakkban tartja őt?

Európa képe Timmermans szemében nem egy fasisztoid, Oroszországtól függésben álló, egymás torkát tépő nemzetállami csürhe, hanem egy egyenlőségen alapuló közösség.

A Szövetségben Európával című rendezvényen Frans Timmermans a többi között a milliós európrofitot termelő vállalatok megadóztatását, minimális társasági adó, uniós minimálbér bevezetését ígérte. Ugyanazon munkáért nőknek és férfiaknak ugyanannyi bért kell kapniuk, a szakszervezetek jogait meg kell erősíteni – tette hozzá.

A szocialista jelölt szerint ezeket a célkitűzéseket fenntartható módon kell elérniük, tenni kell a klímaválság ellen. Meg kell adóztatni azokat, akik a környezetszennyezést okozzák, meg kell adóztatni a szén-dioxid-kibocsátást és ezeket az adókat a kiszolgáltatott emberek javára kell felhasználni. /444/

Impozáns terv, mindenesetre nem tudjuk biztosan, mennyi esélye van Európában egy ilyen egyenlő programnak. Ám a lényegre csak ezt követően tért ki.

A politikus szerint Orbán és barátai, Strache, Salvini és Farage Putyint csodálják, akinek egyértelmű célja, az EU gyengítése, szétbomlasztása. A nacionalisták és szövetségeseik szintén ezen dolgoznak: azt akarják, hogy szétessen az EU – mondta. Megjegyezte, hogy ez bekövetkezett, a baloldal hibája is, mert nem figyelt eléggé.

Bizarr adalék emellett, hogy Heinz-Christian Schtrache az FPÖ elnöke, és az osztrák kormány alkancellárja azért volt kénytelen lemondani, mert kiderült, hogy orosz pénzen akarta megvenni a legnagyobb osztrák bulvárlapot. Mindezt azért, mert

„Olyan médiakörnyezetet szeretnénk kiépíteni, mint az Orbáné” – mondja az orosz „befektetőnek”.

Ez pedig elég volt ahhoz, hogy Sebastian Kurz annak dacára is előrehozott választásokat kérje, hogy Schtrache a kormány szétesését megelőzendő lemondott alkancellári, és FPÖ elnöki pozíciójáról.

Vajon mi kellene ahhoz, hogy Magyarországon ugyanez megtörténjen?

Másfelől ennyit a Fidesz állításáról, miszerint még mindig túlsúlyban lenne a baloldali média Magyarországon.

Kíváncsian várjuk a jelenleg kagyló módra bezárkózó Orbán kormánytól, hogy végre valami oltári nagy baromsággal igyekezzen elvenni a téma élét.


 

h i r d e t é s