h i r d e t é s

Orbán sorosozással reagált a Sargentini-jelentésre

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbán sorosozással reagált a Sargentini-jelentésre

2018. június 25. - 17:55

 

Orbán: a dokumentum Soros-jelentés.

Orbán Viktor miniszterelnök (j) azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. június 25-én. Balról Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes. Forrás: MTI Fotó: Illyés Tibor

Orbán Viktor miniszterelnök szerint a nyomásgyakorlás a célja annak a jelentésnek, amelyet az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottsága (LIBE) hétfőn szavazott meg a jogállamiság magyarországi helyzetéről.

A miniszterelnök a szavazást követően Budapesten nyilatkozott újságíróknak. Kijelentette: nyomást akarnak gyakorolni Magyarországra, hogy változtassa meg az álláspontját a bevándorlás kérdésében. 

De miután a magyar választók ezt a kérdést eldöntötték, ezért erről nincs mit beszélni

 - tette hozzá.

A kormányfő az úgynevezett Sargentini-jelentést Soros-jelentésnek nevezte, hozzátéve: az azt készítő Judith Sargentini zöldpárti jelentéstevő Soros György embere. 

Az uniós testület hétfőn nagy többséggel fogadta el a különjelentést, amely szerint az országban fennáll a veszélye az uniós értékek súlyos és módszeres megsértésének, így indokolt az alapszerződés hetes cikke szerinti eljárás megindítása.

A szavazáson 56 képviselő vett részt: 37-en támogatták a számos ponton módosított tervezetet, 19-en ellene voksoltak, senki nem tartózkodott.

A Fidesz-KDNP-s politikusok önálló módosító indítványainak nagy többségét elvetette a szakbizottság.

(MTI)


 

Kommentek

h i r d e t é s