h i r d e t é s

Orbán Viktor a keresztények között

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbán Viktor a keresztények között

2019. szeptember 11. - 10:09

 

Az az Orbán Viktor, akivel személyesen találkozik az ember, nagyon-nagyon más, mint az az Orbán, akit az amerikaiaknak mutogat a média. - írja a mandiner.hu.

„Ha eddig csak a nyugati médiából hallott Orbán Viktorról, most azt gondolhatja, hogy ő egy amolyan maffiózó gengszter. De az az Orbán Viktor, akivel személyesen találkozik az ember, nagyon-nagyon más, mint az az Orbán, akit az amerikaiaknak mutogat a média. Orbán – aki jól beszél angolul – energikus, intelligens, vicces, szerény, realista és majdhogynem harcias volt, amikor Magyarország és Magyarország érdekeinek védelméről beszélt.

Orbán olyan, amilyennek Trumpot szeretnék látni a legnagyobb rajongói (de Trump nem olyan), és olyan, amilyennek ellenségei gondolják Trumpot (de Trump nem olyan). Ha Donald Trump rendelkezne Orbán képességeivel, a politikai helyzet nagyon-nagyon különböző lenne az Egyesült Államokban – hogy jobb avagy rosszabb, az vérmérséklettől függ. 

Orbán hosszas megjegyzésekkel kezdte a beszélgetést a magyar és az európai politikáról, és a Fidesz szerepéről ezekben. Azt mondta, hogy amikor 2010-ben megválasztották, egy küldetése volt: megmenteni Magyarországot a gazdasági összeomlástól. 2014-es újraválasztási kampányára a gazdaság stabillá vált, második ciklusának küldetését úgy fogalmazta meg: »elmondani, amit gondolok«.

2014-ben arra jöttem rá, hogy én vagyok az egyetlen szabad ember az európai miniszterelnökök között«

– mondta.

»Szabad« alatt azt értette, hogy egy erős, egységes parlamenti többség állt a háta mögött.

Hozzátette:

»a nyugati politikai életben most nem mondhatod azt, amit gondolsz«.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

mandiner.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s