h i r d e t é s

Orbán Viktor mellé ültették a NATO-csúcs díszvacsoráján a luxemburgi miniszterelnök azonos nemű férje

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbán Viktor mellé ültették a NATO-csúcs díszvacsoráján a luxemburgi miniszterelnök azonos nemű férje

2022. június 30. - 19:19

Szándékos vagy véletlen?

A képen Orbán Viktor magyar miniszterelnök Xavier Bettel, Luxemburg miniszterelnökének azonos nemű férje, Gauthier Destenay mellett ül a spanyol királyi palotában megrendezett díszvacsorán. - Forrás: Igualdad LGBT/Twitter

NATO-csúcs fotójaként írta le a La Voz del Sur spanyol lap azt a felvételt, amelyen Orbán Viktor magyar miniszterelnök Xavier Bettel, Luxemburg miniszterelnökének azonos nemű férje, Gauthier Destenay mellett ül a spanyol királyi palotában megrendezett díszvacsorán.

Mivel a spanyol királyi palota nem kommentálta az esetet, nem tudni, hogy az ültetés a véletlen műve, vagy némi szándékosság is feltételezhető – mintegy utalásként a júniusi Pride-hónapra.

Xavier Bettel egyébként tavaly élesen kritizálta Orbánt annak a törvénynek az elfogadása miatt, amely megtiltja az LMBTQ-tartalmak ábrázolását a gyermekeknek szánt anyagokban.

Úgy fogalmazott, az elfogadott törvény azt sugallja, hogy az LMBTQ-emberek nem részei a normalitásnak, és veszélyt jelentenek a fiatalokra. „Orbán törvényszintre emelte az LMBTQ-közösség megbélyegzését, miközben nem veszi észre, hogy melegnek lenni nem választás kérdése, de intoleránsnak lenni annál inkább az” – mondta Bettel, aki 2015-ben az első uniós vezetőként kötött házasságot azonos nemű párjával. (Transtelex)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s