h i r d e t é s

Óriási nemzetközi érdeklődés mellett tartották meg a Dubai Expo 2020 világkiállításon a Roszatom tematikus hetét

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Óriási nemzetközi érdeklődés mellett tartották meg a Dubai Expo 2020 világkiállításon a Roszatom tematikus hetét

2022. január 27. - 17:30

 

A rendezvényen több mint száz vállalat képviseltette magát, összesen 18 programot szerveztek, amelyek keretében az orosz állami atomenergetikai konszern képviselői megismertették a hallgatóságot a fenntartható jövőt szolgáló orosz technológiákkal. 

Forrás: ROSATOM NEWSLETTER

A résztvevők, a globális energetikai ipar és a kapcsolódó ágazatok vezetői, kormányzati, kormányközi szervezetek, civilek, tudományos és kutatási intézmények, valamint ifjúsági szervezetek képviselői megvitatták a globálisan fenntartható fejlődéssel kapcsolatos kérdéseket, köztük a karbonsemlegesség elérésének módozatait, az éghajlatváltozással kapcsolatos kihívások kezelését, az új nukleáris technológiák – beleértve a kisméretű moduláris reaktorokat – szerepét az energetikát érintő egyenlőtlenségek felszámolásában, a gazdasági és társadalmi problémák megoldásában.

Szó volt a kompozit anyagok használatáról, a hagyományos iparágak átalakításáról és új iparágak létrehozásáról, ezzel összefüggésben oktatásról és képzésről, illetve az informatikai szektor fejlesztéséről. A szakemberek megvitatták az atomenergetika elfogadottságának növelését célzó kommunikációs módszereket és a humanitárius projektek szerepét az iparágban.

Az atomenergia karbonsemlegesség elérésében betöltött szerepével kapcsolatban Alekszej Lihacsov, a Roszatom vezérigazgatója kifejtette: "Fontos az atomenergia zöld besorolása, amit hivatalosan is meg kell erősíteni." Emlékeztetett rá, hogy Oroszországban tavaly óta zöldnek minősül az atomenergia.

A konferencián Polina Lion, a Roszatom fenntarthatósági igazgatója elmondta: "A világon egyetértés van abban, hogy az atomenergia nélkül a klímacélok elérése nem lehetséges." Elmondta, hogy Oroszország 2050-ig az atomenergia részarányát az energiamixben 20 százalékról 25 százalékra tervezi növelni. 

A tematikus hét keretében a résztvevőknek módja nyílt arra, hogy virtuális látogatást tegyenek oroszországi atomerőművekben, illetve üzemanyaggyártó üzemben. Világszerte több mint 3000 felhasználó vett részt az online bejáráson.


 

Kommentek

h i r d e t é s