h i r d e t é s

Óriási vihar csapott le az egyik görög szigetre, többen meghaltak

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Óriási vihar csapott le az egyik görög szigetre, többen meghaltak

2020. augusztus 10. - 06:13

 

Legkevesebb öt ember meghalt a Görögországhoz tartozó Évia szigetén, ahol viharok és özönvízszerű esőzés áradásokat okoztak. A sziget a fővárostól, Athéntól északkeletre fekszik.

Forrás: Daily Record

"Hanali négy óra körül hallottuk a víz hangját, ahogyan lezúdul, majd a folyó, a víz, minden betört a házba. Fel kellett kapaszkodnunk bármire, amit értünk, hogy meg ne fulladjunk" - idézi fel egy helyi lakos.

A hatóságok még két embert keresnek. Az áldozatok között van egy csecsemő is.

"Az előrejelzés szerint 63 milliméter esőnek kellett volna esnie 24 órán belül, de több mint 350 milliméter esett" - magyarázza a polgárivédelmi-miniszterhelyettes.

A vihar elvonultával több száz ember otthonából kell a vizet kiszivattyúzni.

"Ha a 112-re hagyatkoztunk volna, akkor több száz halott lenne. Öt halott van, hárman aközben fulladtak meg, hogy megpróbálták elhagyni otthonaikat. Egy ilyen jelenség esetén nem lehet evakuációra hagyatkozni, bármilyen evakuáció akár emberi életek százába is kerülhet."

A hatóságok szerint ebben a régióban ilyen jelenséggel még nem volt dolguk.

Nyolc embert helikopterrel mentettek ki szorult helyzetéből, mert az ár az utakat is sok helyen járhatatlanná tette. Hétfőn várhatóan a szigetre látogat a görög kormányfő. (Euronews)


 

Kommentek

h i r d e t é s