h i r d e t é s

Orosz bombázók közelítették meg Alaszka partjait

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Orosz bombázók közelítették meg Alaszka partjait

2019. május 22. - 13:07

 

Az amerikai légierő gépei négy Tu-95MSZ típusú orosz hadászati bombázót és a két Szu-35-ös nehéz vadászbombázót fogtak el - közelítettek meg és kísértek - Alaszka partjainál - jelentette be az Észak-amerikai Légvédelmi Parancsnokság (NORAD). - írja a napi.hu.

Illusztráció: 444.hu

Az orosz harci gépek ugyan berepültek az amerikai légtérvédelem légvédelmi azonosítási zónájába - amely Alaszka nyugati partjaitól mintegy 200 mérföldnyire terjed ki - de megmaradtak a nemzetközi légtérben

- tudta meg az MTI.

Az orosz védelmi tárca szerint az amerikai vadászgépek útjuk egy szakaszán elkísérték az orosz repülőrajt. A NORAD vezetői úgy értékelték, hogy a berepülések Moszkva azon erőfeszítéseinek sorába illeszkednek, amelyekkel részben potenciális válsághelyzetre készíti fel légierejét, részben pedig erejét kívánja fitogtatni ellenfeleinek.

Amerikai kommentátorok arra hívják fel a figyelmet: az Alaszkához közeli berepülésekre pár nappal azt követően került sor, hogy Mike Pompeo amerikai külügyminiszter Szocsiban Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tárgyalt, és arra figyelmeztette Oroszországot, hogy ne avatkozzék be a 2020-as amerikai választási folyamatba.

napi.hu


 

h i r d e t é s