h i r d e t é s

Országos szinten 27 százalékkal csökkent az új fertőzöttek száma

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Országos szinten 27 százalékkal csökkent az új fertőzöttek száma

2021. április 14. - 14:45

 

Az elhunytak száma továbbra is magas, de szerdán hosszú ideje először csökkent az aktív fertőzöttek száma. Ezt mutatják az operatív törzs tájékoztatóján ismertetett friss heti adatok is: a legnagyobb mértékben Komárom-Esztergom megyében, 45 százalékkal, de Budapesten is 37 százalékkal estek vissza a számok.

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője - Forrás: Magyarország Kormánya / Facebook

Kiss Róbert, az ügyeleti központ vezetőhelyettese azzal kezdte a beszámolót, hogy a törvény erejénél fogjva csak magyar vagy angol nyelvű, kétszeri negatív PCR-tesztet igazoló dokumentummal lehet a határátlépésnél figyelembe venni. Erről azért számolt be a szakember, mert egyre többen kérik a határokon, hogy ott valamilyen dokumentumot vegyenek figyelembe.

A házi karantént csak PCR-teszt végzésekor lehet elhagyni.

A védettségi igazolvány megléte önmagában nem mentesít a karanténkötelezettség alól!

Maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt az előző napon 467 emberrel szemben közterületen, 7-tel szemben a tömegközlekedésben, 9-cel szemben üzletekben jártak el.

Egy vendéglátóhelyet kellett bezárni az elmúlt egy napban: Ibrányban egy helyen szeszes itallal szolgáltak ki egy vendéget.A határokon a tranzitszabályokkal kapcsolatban 39 intézkedést végeztek a legutóbbi adatközlés óta.

3597 új fertőzött, 285 elhunyt - a szerdai járványadatok ismertetésével kezdte Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője, rámutatva, hosszú idő után először csökkent az aktív fertőzöttek száma.

35 413 új fertőzöttet regisztráltak az elmúlt (14.) héten, ez 13 334-gyel kevesebb, mint a 13. héten

Az átlagéletkor 46 év, a nemenkénti megoszlás sem változott (57 százalék nő).

Az elmúlt héten a fertőzöttek 14 százalékát Budapesten, 13 százalékát Pest megyében regisztrálták.

Országos szinten 27 százalékkal csökkent az új fertőzöttek száma, Budapesten például 37 százalékkal estek vissza a számok, Komárom-Esztergom megyében 45 százalékkal, Tolna megyében 36 százalékkal, Pest megyében 35 százalékkal a 13. héthez képest.

A magyar lakosság 30,7 százaléka már kapott oltást.

Ma kapnak sms-t azon óvodai, iskolai dolgozók, akik az elmúlt két hétvégi oltókörben nem tudtak megjelenni.

Az oltópontokon is folytatódik a vakcinálás a Szputnyik és a Pfizer vakcináival, a háziorvosok pedig AstraZenecát fognak tudni használni. (Infostart)


 

Kommentek

h i r d e t é s