fbpx Összecsaptak a magyar ultrák az angol rendőrökkel | CIVILHETES

h i r d e t é s

Összecsaptak a magyar ultrák az angol rendőrökkel

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Összecsaptak a magyar ultrák az angol rendőrökkel

2021. október 13. - 08:14

 

Egy magyar szurkoló előállítása közben szabadultak el az indulatok.

Forrás: Franceat/Twitter

A szeptemberi botrányos magyar-angol válogatott meccs keddi visszavágója után is a magyar szurkolók rendbontása a legfőbb téma a brit sajtóban.

A bravúros 1-1-es döntetlennel végződő meccs első perceiben tört ki verekedés a vendégszektorban. A BBC szerint egy magyar ultrát akartak előállítani, aki rasszista beszólással inzultált egy rendezőt, amikor a szurkolók rátámadtak a rendőrökre, illetve a biztonsági személyzetre és beszorították őket a stadion közlekedőfolyosójára. Végül a rohamrendőrök állították helyre a rendet.

A Metropolitan Police annyit közölt, hogy miközben a rendőrök a letartóztatást végezték, kisebb rendbontás tört ki. A The Guardian szerint hét percig tartott a balhé, utána nyugodtak le a kedélyek.

Az odavágóhoz hasonlóan a tegnap esti meccsen is fújoltak a magyar ultrák az angol játékosok térdelése közben (illetve az angol szurkolók egy része a magyar himnusz alatt), de most még egy transzparenst is kifeszítettek, amin egy áthúzott térdelő figura volt látható.

BBC szerint Sallai góljánál egy füstbombát is eleresztettek a vendégszurkolók.

Szeptember elején játszott Budapesten a magyar válogatott Anglia csapatával világbajnoki-selejtezőt. A meccsen a magyar ultrák kifütyülték a letérdelő angol játékosokat, az első gól szerzőjét, Raheem Sterlinget megdobálták, de a beszámolók szerint huhogást lehetett hallani, amikor a játékos labdához ért. A Sky tudósítója szerint a bemelegítő Jude Bellinghamet is rasszista bekiabálásokkal zavarták, amikor az ultrákhoz közel volt. (hvg.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s