h i r d e t é s

Pert nyert egy devizahiteles a Kúria friss döntése alapján

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Pert nyert egy devizahiteles a Kúria friss döntése alapján

2019. június 25. - 10:18

 

A Fővárosi Ítélőtábla jogerősen érvénytelenné nyilvánított hétfőn egy devizahitel-szerződést. - írja a propeller.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Kovács Attila

Jogerősen érvénytelenné nyilvánított egy devizahitel-szerződést hétfőn a Fővárosi Ítélőtábla, mert a pénzintézet nem adott megfelelő tájékoztatást az adósnak arról, hogy az árfolyamváltozás jelentősen növelheti a tartozását és a törlesztőrészletek összegét

– értesült a 24.hu.

Az ítélet a devizahitelesek számára azért kulcsfontosságú, mert az adós éppen a legnagyobb terhet jelentő árfolyamváltozás okozta költségektől vagy azok legnagyobb részétől szabadul meg.

A döntés érdekessége, hogy abban már alkalmazták a Kúria devizahiteles pereket vizsgáló konzultációs testületének június 20-án kiadott ajánlását arról, hogy hogyan kell rendezni az érvénytelenné nyilvánított hitelek ügyeit.

A döntés szerint a szerződésből az adós számára nem derült ki, hogy az euró és forint árfolyama megváltozhat a hitel futamideje alatt.

Az adós képviseletét ellátó Bihari Krisztina ügyvéd a 24.hu lapnak elmondta, hogy az eljárás a Budapest Környéki Törvényszéken folytatódik, ezt a bíróságot utasította az ítélőtábla arra, hogy ügyfele érdekeit szem előtt tartva határozza meg a felek közötti elszámolás menetét.

propeller.hu


 

h i r d e t é s