h i r d e t é s

Pintér egykori cége negyedmilliárdot nyelt le az MTVA védelméért

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Pintér egykori cége negyedmilliárdot nyelt le az MTVA védelméért

2019. április 03. - 10:06

 

Bizony, meg is kell fizetni az egyenruhás bérgorillákat, különösen akkor, ha teljesen törvénytelenül járnak el. Ez tűnik legalábbis a legvalószínűbb oknak, amiért a kormány ekkora összeget hajlandó átjátszani egy egyébként meglehetősen vitatott biztonsági protokollt követ – ha egyáltalán beszélhetünk bármilyen protokollról esetükben.

Ehhez az információhoz valamiféle csoda folytán közérdekű adatigénylés útján jutott hozzá a hvg munkatársa. A dolgok tisztázása érdekében le kell szögeznünk, itt a csoda annyiban áll, hogy az adatigénylés sikeres volt. Ugyanakkor ez baljósabb következtetést is megenged annak a kérdésnek tükrében, hogy vajon mitől lett ilyen könnyen „hozzáférhető” éppen ez az információ? Légyen azonban ez bármilyen bosszantó, erre egyelőre nem tudunk választ adni.

A Civil Zrt. MTVA-s munkája akkor került előtérbe, amikor kiderült: ennek a cégnek az emberei is ott voltak akkor, amikor ellenzéki képviselők bementek a székházba, hogy beolvassanak egy 5 pontból álló petíciót, de ezt nem engedték meg nekik. Az mfor.hu egészen pontosan úgy fogalmazott: az MTVA biztonságát ellátó fegyveres őrök mellett Pintér Sándor volt cégének emberei is azok között voltak, akik meg akarták akadályozni az ellenzéki képviselőket a székház bejárásában.

Az mfor.hu egy facebookos közvetítésől kivágott kép alapján azonosította Civil Zrt. munkatársait. Később a 444 közölte, hogy az őrök a 26 milliárd forintos keretszerződésnek köszönhetően lehettek ott, most pedig már azt is tudjuk, pontosan mennyi pénzt kap mindezért a társaság.

A Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság 4 ezer 400 forintért cserébe árulta el, hogy a közmédia épületében Pintér volt cége személy- és vagyonőrzési feladatokat, valamint recepciós szolgáltatást végez, “melynek ellenértékeként a tárgyi keretszerződés terhére 2018. évre mindösszesen 259.484.368,- Ft került kifizetésre”. /hvg/

Nagyon szép summa. Túl szép is egy mezei biztonságtechnikai cégnek. Pintér Sándor neve pedig – hiába is került ki a cég kezei alól – épp elég okot adhat gyanakvásra. Mert ugye az senkit nem lep meg, hogy éppen az a cég kap ekkora összeget, amelyik a szó legszorosabb értelmében akadályozta a hatóságok működését (nem mintha azok igyekeztek volna kideríteni, ki járt el jogtalanul az MTVA székházában).

Nem kevésbé érdekes az a körülmény sem, hogy a céggel konzorciumot alkotó Valton Sec annak a Bessenyei Istvánnak résztulajdonában áll, akinek élettársa Sarka Kata. Ő pedig újabban feltűnően gyümölcsöző kapcsolatot ápol a politikusfeleség tespedéséből divatdiktátorrá avanzsált Rogán Ceciliával.


 

h i r d e t é s