h i r d e t é s

Polt Péter szerint a Quaestor-ügy elhunyt nyomozóját rendkívüli módon bántották az ügyészséget ért kritikák

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Polt Péter szerint a Quaestor-ügy elhunyt nyomozóját rendkívüli módon bántották az ügyészséget ért kritikák

2016. május 17. - 15:56
0 komment

 

A legfőbb ügyész szerint ők kiváló munkát végeztek a Quaestor-ügyben - írja a 444.hu.

Forrás: 24.hu

Polt Péter legfőbb ügyész az Országgyűlésben egy kérdésre válaszolva azt közölte, hogy a Quaestor-ügy váratlanul és tragikusan fiatalon múlt héten elhunyt ügyészét "élete utolsó időszakában rendkívüli módon bántották azok az alaptalan rágalmak, amelyek az ügyészség vádiratát és az azt megelőző munkáját érintették".

Poltot Szakács László, az MSZP képviselője kérdezte a Quaestor-ügy állásáról. A legfőbb ügyész a válasza elején hozta szóba az ügyész halálát. Mint mondta, az elhunyt kolléga emléke megköveteli, hogy „a csoportvezhető ügyész úr nagyon lelkiismertes és nagyon kitűnő munkát végzett ebben az ügyben”.

Szerinte a Quaestor-ügyben az ügyészség rendkívül lelkiismeretes és gyors nyomozást folytatott le, januárban elkészült a vádirat, azt be is nyújtották a bíróságra.

Polt elismerte, hogy szakmai jellegű vita van az ügyészség és bíróság között (a Quaestor-ügyben április eleje óta civakodik a Fővárosi Főügyészség és a Fővárosi Törvényszék: az utóbbi szerint hiányos a vádirat, az előbbi viszont nem hajlandó a hiányt pótolni). A legfőbb ügyész szerint a vádirat jó, de a bíróság felszólításának eleget téve a május 31-i határidőre elvégzik a hiánypótlást, nem lesz akadálya a tárgyalásnak. Vagyis Tarsoly Csaba mégis bíróság elé állhat.

 

 

444.hu


 

h i r d e t é s