h i r d e t é s

"Putyin körei" finanszírozzák Orbán szövetségeseit

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

"Putyin körei" finanszírozzák Orbán szövetségeseit

2019. március 16. - 06:05

 

Orbán Viktor bocsánatkérő levelet írt minden őt kizárni akaró EPP képviselőnek. Ujhelyi István az MSZP EP képviselője arról beszélt az ATV Start műsorában, hogy ez olyan volt, mint a magyar népmese, bocsánatot is kért, meg nem is. Szerinte a magyar jogállamiság helyzete miatt kellett volna bocsánatot kérnie, mert az összefügg az Európai Néppárt és Európa értékeivel.

Forrás: RT.com

Ez a politika, melyet Orbán Viktor folytat, Európa szétrombolásához vezet, jelentette ki. Akikkel Orbán szövetségre lép, bizonyítottan Putyin köreiből finanszírozott Európa-ellenes kampányokkal nyernek társadalmi támogatottságot, hogy szétrombolják Európát, állította. Pedig a  közös Európa a békéről, a stabilitásról, és minden európai jövőjéről szól, hangsúlyozta.

Szó volt arról, hogy az Európai Parlamentben van aki azt gondolja, maradnia kell a Fidesznek a Néppártban, mert így valamennyire kordában van tartva, van aki azt akarja, zárják ki. Ujhelyi olyan megjegyzést tett, hogy a Fidesznek a szélsőjobboldali frakcióban lenne a helye. Szerinte azt kell nézni, mi a magyar emberek érdeke. Úgy véli, mindenképpen az, hogy Magyarország maradjon az Unió tagja, és az Unió is azt szeretné, tette hozzá. Nem szabad engedni, hogy az "Orbanisztán" kisodorjon bennünket az Unióból, fogalmazott.

A május 26.-i választás tétje az, folytatta, hogy megállítsák Orbánt. Azt szeretnék, hogy gyengüljön a Fidesz pozíciója az EP-ben, ne legyen 13-15 EP képviselője. Védeni kell a hazaszeretetet és Európát, mert enélkül nincs meg a magyar biztonságos jövő, hívta fel a figyelmet.

Elhangzott, hogy Manfred Webernek három feltétele volt a Fidesz  Néppártban maradása kapcsán: a CEU ügye, a bocsánatkérés, és a Brüsszel ellenes plakátok beszüntetése. Ujhelyi szerint nekünk magyaroknak sokkal nagyobb problémáink vannak ezeknél. Veszélyben a jogállamiság, a demokrácia, de úgy gondolja, az Orbán rezsim hamarosan meg fog bukni. (atv.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s