h i r d e t é s

Rangos elismerésben részesültek az LG mesterséges intelligenciát alkalmazó eszközei

Olvasási idő
4perc
Eddig olvastam

Rangos elismerésben részesültek az LG mesterséges intelligenciát alkalmazó eszközei

2018. augusztus 15. - 12:34

 

Ismét a vállalat készüléke lett az év OLED tévéje.

Az LG mesterséges intelligencia, valamint dizájn terén megvalósított fejlesztéseit díjazta az Európai Kép- és Hangszövetség (European Imaging and Sound Association — EISA). A vállalat több ThinQ márkanévvel jelzett készüléke — köztük egy OLED és egy SUPER UHD TV, valamint egy XBOOM hangsugárzó — nyert EISA-díjat a ma-gas képminőséget, a mesterségesintelligencia-képességeket és a kiváló hangzást értékelő kategóriákban.

Az LG OLED65E8 a 2018-2019-es modellév legjobb OLED tévéjének járó díjat nyerte el — az elismerést ezzel a vállalat OLED technológiája sorozat-ban hetedszerre érdemelte ki. A tévét elsősorban az α (Alpha) 9 processzor-nak köszönhető képmegjelenítési teljesítménye miatt méltatták, ugyanak-kor kiemelték a készülék piacvezető mesterségesintelligencia-funkcióit is. Az EISA bírái a Dolby Atmos™ rendszert, valamint az objektumalapú térhangzást biztosító hangszórókat is értékelték. Kiemelték továbbá, hogy a picture-on-glass dizájn révén a televízió bármilyen belső térbe tökéletesen illeszkedik.

Az LG egy másik AI-funkciókkal felszerelt készüléke, a 65 hüvelykes SK9500 típusú SUPER UHD TV a 2018-2019-es modellév legjobb mesterséges intelli-genciával felszerelt televíziójának járó EISA-díjat nyerte el. A készülék az elismerést a tökéletes LCD képmegjelenítést biztosító nanocella-technológiának, a Full-Array Local Dimming (FALD) háttérvilágításnak és az α (Alpha) 7 képfeldolgozó processzornak, valamint az LG ThinQ plat-formjának és a beépített Google hangalapú asszisztensnek köszönhetően érdemelte ki. Az LG saját, ThinQ nevű AI-rendszerén keresztül a fel-használók nemcsak irányíthatják a tévét, de könnyen válthatnak képmódot, kereshetnek tartalmat vagy csatlakoztathatnak külső eszközöket.

A természetes nyelvek feldolgozásán (Natural Language Processing, NLP) alapuló, modern hangasszisztens-technológia révén a készülék intelligens, hangalapú vezérlést és összekapcsolhatóságot kínál az LG saját gépi mély-tanulási technológiájára építve (ezek a funkciók régiónként eltérőek lehet-nek). A Google beépített hangalapú asszisztensének köszönhetően az LG mesterséges intelligenciával felszerelt televíziói okosotthon-központként is szolgálnak.

Az LG SUPER UHD televíziók képernyőpaneljét sűrű háttérvilágítási zónákkal látták el: a zónánként változtatható fényerősség révén a képernyő mélyebb feketéket, élénkebb színeket és részletesebb árnyalatokat képes megjeleníteni. A világosabb színek erősebb, a sötétebb színek pedig gyengébb háttérvilágítást kapnak, így csökken a fényszivárgás, ami a HDR tartalmak nézésekor elsődleges szempont. Az innovatív nanocellás ki-jelzőnek köszönhetően a nézők még széles betekintési szögből is a képminőség romlása nélkül élvezhetik a televízió által kínált kimagasló színpontosságot és színhűséget.

Az EISA bírái az LG prémium AI-hangszóróját, az LG XBOOM AI ThinQ termékkategória WK7-es modelljét is díjazták, amely a 2018-2019-es mod-ellév legjobb, mesterségesintelligencia-funkciókkal ellátott hangszórója lett. Az LG és a nagyfelbontású hangtechnológiák terén úttörő brit vállalat, a Meridian technológiai együttműködése révén a WK7 magas hangzáshűsége mellett pontosan képes visszaadni a mély hangokat csakúgy, mint a beszédet vagy az énekhangokat. Az LG XBOOM AI ThinQ támogatja a kiváló minőségű, veszteségmentes hangfájlok lejátszását, így a hangok pontosan úgy kelnek életre rajta, ahogyan azokat stúdiókörülmények között rögzítet-ték.

A Google beépített hangalapú asszisztensével az LG XBOOM AI ThinQ-nak hangparancsokat is adhatunk. A hangszórón keresztül egyúttal a többi Google Assistant-kompatibilis okosotthon-eszközt, valamint az LG ThinQ háztartási eszközeit is irányíthatjuk.

A 2018-2019-es modellév legjobb hangprojektorának járó díjat az LG SK10Y nyerte el, amely egy 550 Wattos, 5.1.2 csatornás készülék Dolby At-mos® hangtechnológiával. Az SK10Y használatakor a hangok minden irányból érzékelhetőek, így a hangzás teljesen körülöleli a hallgatót. A Me-ridian hangtechnológiája biztosítja, hogy a hallgatók gazdag és kompromis-szumok nélküli hangzásélményt élvezhessenek, különös tekintettel a beszéd- és zenei hangokra.

Az LG SK10Y a veszteségmentes hangfájlokkal is kompatibilis, a hangsugárzó emellett olyan hangminőség-javító funkcióval is rendelkezik, amely a szabványos hangfájlok minőségét 24 bit/192 Hz-re javítja fel, így az egyes zeneszámok minden részlete és árnyalata érzékelhető lesz. A hangprojektor tökéletesen illeszkedik az LG csúcskategóriás televíziói alá, és olyan más, intelligens okoseszközökhöz is csatlakoztatható, melyek kompatibilisek a Chromecast médialejátszóval.

Büszkeséggel tölt el minket, hogy ilyen neves iparági szakértők ismerik el az LG innovációs törekvéseit a mesterségesintelligencia-technológiák terén

— mondta Brian Kwon, az LG szórakoztatóelektronikai üzletágának elnöke.

Olyan új, intelligens otthoni megoldásokat kínálunk vásárlóink számára, melyek a jövőbe mutató technológiák implementálásával kényelmesebbé teszik az életüket. E küldetésünket szem előtt tartva a továbbiakban szeretnénk megtartani globálisan is meghatározó pozíciónkat a a mes-terséges intelligencia terén.

A berlini IFA szakkiállítás látogatóinak augusztus 31. és szeptember 5. között lehetőségük lesz megismerni az LG ThinQ termékeket a vállalat standján, a Messe Berlin 18-as csarnokában.


 

h i r d e t é s