h i r d e t é s

Rejtélyes körülmények között újabb orosz oligarcha halt meg

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Rejtélyes körülmények között újabb orosz oligarcha halt meg

2022. szeptember 13. - 11:40

Az orosz energiaszektor egyik magas rangú vezetője meghalt, miután a jelek szerint leesett egy hajóról a hétvégén. Ezzel ő lett a legújabb orosz oligarcha, aki rejtélyes körülmények között vesztette életét.

Ivan Pecsorin (alsó sorban, bal oldalról az első) - Forrás: Bumm.sk

A 39 éves Ivan Pecsorin szombaton a Japán-tengeren lévő Russzkij-sziget partjainál hajózott, amikor a hajóról a vízbe esett. Holttestét hétfőn, hosszas keresést követően emelték ki a vízből.

Pecsorin néhány nappal korábban részt vett a Vlagyimir Putyin orosz elnök által Valdivosztokban rendezett Keleti Gazdasági Fórumon. A Komszomolszkaja Pravda című orosz kiadvány szerint Pecsorin Vlagyimir Putyin alatt dolgozott, ő felelt például a kelet-oroszországi légi közlekedés fejlesztéséért.

Pecsorin halála nyolc hónappal azután következett be, hogy korábbi főnöke, Igor Noszov 43 éves korában agyvérzésben elhunyt. Az év eleje óta sorozatban haltak meg a Kremlhez kötődő üzletemberek, és mindegyiket vagy öngyilkosságnak, vagy balesetnek minősítették – írja a New York Post.

Szeptember 1-jén a 67 éves Ravil Maganov, a Lukoil orosz olajvállalat alelnöke a gyanú szerint egy ablakból való kizuhanás következtében halt meg Moszkvában. (Index)