h i r d e t é s

Rendőrségi ügy lett abból, hogy a hallgatók nem engedték be a kancellárt az SZFE épületébe

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Rendőrségi ügy lett abból, hogy a hallgatók nem engedték be a kancellárt az SZFE épületébe

2020. október 20. - 07:46

 

A hallgatók továbbra is elutasítják az illegitim vezetőséget, ezért nem engedték be Szarka Gábort csütörtökön az épületbe.

Szarka Gábor újonnan kinevezett kancellár a Színház- és Filmművészeti egyetem elé sorfalat álló hallgatók előtt 2020. október 8-án - Fotó: Független Szabad Egyetem

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a 24.hu megkeresésére azt közölte, hogy három magánszemély tett feljelentést személyi szabadság megsértése és más bűncselekmények gyanúja miatt azért, amiért a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói nem engedték be az egyetem Vas utcai épületébe Szarka Gábort, az egyetem frissen kinevezett kancellárját. Hozzátették, a BRFK mindhárom esetben feljelentés kiegészítést rendelt el.

A lap arról is ír, hogy a BRFK tájékoztatása szerint egy magánszemély további másik négy esetben is bejelentést tett gyülekezési joggal való visszaélés miatt, amiből rendőrség kettőt elutasított, kettő elbírálása folyamatban van.

A hallgatók elutasítják az illegitim vezetőséget, és továbbra is követelik a szenátus jogköreinek visszaállítását, a jelenlegi kuratórium lemondását. Ezért sem engedték be Szarka Gábor múlt csütörtökön az épületbe. (magyarnarancs.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s