h i r d e t é s

Rogán Antal miniszteri biztosnak nevezte ki Orbán Ráhel bizalmasát, Guller Zoltánt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Rogán Antal miniszteri biztosnak nevezte ki Orbán Ráhel bizalmasát, Guller Zoltánt

2020. június 30. - 08:36

 

A magyar turisztikai ügynökség vezetője júliustól a fejlesztések kormányzati koordinációjáért is felel. - írja a 168ora.hu.

Illusztráció: MTI

Miniszteri biztossá nevezte ki Guller Zoltánt, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatóját Rogán Antal miniszterelnöki kabinetfőnöke - számolt be a Magyar Közlönyben megjelent rendelt alapján a Magyar Nemzet. Guller „egyes turisztikai térségek fejlesztésével kapcsolatos állami feladatok koordinációjáért” felel majd a kétéves, 2020. július 1-től 2022. június 30-ig tartó megbízatás idején. 

Az Orbán Ráhel bizalmasának tartott Guller elég gyakran áll bele mostanában a fővárost is érintő projektekbe, ugye ő az, aki szerint augusztus 20-án Európa legnagyobb fény- és tűzijátékát kell megszervezni, de legújabban azt is szeretné, hogy szállodahajók fogadóállomása legyen a Bálna a pesti Duna-parton, de a koronavírus is adott tippeket az ügynökségnek, ötmilliárd forint értékben „Tanácsadás a koronavírus okozta károk mérséklésére” címmel még közbeszerzést is kiírtak.

Guller új feladata részletesen 

  • a kormányzati feladatok összehangolásáról,
  • a források hatékony felhasználásához szükséges feladatok ellátásáról, valamint
  • a kormányzat, a civil és a szakmai szervezetek, továbbá az önkormányzatok közti együttműködés kialakításáról.

A szakember külön díjazás nélkül ellátandó miniszteri biztosi feladatai között lesz a jövő héttől a magyarországi turizmus fejlesztésében érintett hazai és külföldi vállalkozásokkal, gazdasági szereplőkkel való kapcsolattartás megszervezése is, továbbá nyomon követi a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030 megvalósítását, a feladatok irányítását, az érintett szereplők közti kapcsolattartást.

Ugyanakkor a miniszteri biztosi kinevezés mellett

Guller Zoltán továbbra is ellátja a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatói feladatait.

Az MTÜ-t 2016-ban hozta létre a kormány a Magyar Turizmus Zrt. átszervezésével. Tanácsadója a miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel, aki állítólag szabadidejében, fizetés nélkül segíti tanácsaival az ügynökség munkáját.

168ora.hu


 

h i r d e t é s