h i r d e t é s

Romos kórtermekbe költöztetik vissza a betegeket Esztergomban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Romos kórtermekbe költöztetik vissza a betegeket Esztergomban

2018. február 08. - 08:40

 

Felújított kórházi osztály helyett félkésznek is alig mondható kórtermekbe költöztetik vissza csütörtökön az esztergomi kórház neuro-pszichiátriai betegeit. 

Az osztály dolgozói szerint a felújítottnak nevezett épületrész alkalmatlan a betegellátásra. Az esztergomi kórház egyébként egy, az ATV Híradóhoz múlt héten eljuttatott levél szerint súlyos likviditási gondokkal küzd.

Fotók készültek az esztergomi kórház frissen felújított neuro-pszichiátriai épületében: hiányos vakolat, beszakadt kórteremajtó, tessék-lássék glettelt, és barna festékkel lekent hibák a falon, lehullott csempe. Ide költöztetik vissza csütörtökön a betegeket úgy, hogy a hozzátartozók szerint az ágyakat és a bútorokat a nővéreknek kellett felcipelniük az osztályra. Egyikőjük névtelenül nyilatkozott az ATV Híradójának.

„Igazából semmiféle felújítás nem történt azon kívül, hogy novemberben kicserélték a nyílászárókat. A vizesblokk katasztrofális állapotban van, a lefolyón ürülék, illetve a konyhában, meg egyéb helyeken, amikor jobb az idő, hemzsegnek a kukacok, illetve később a legyek”

– nyilatkozta az érintett. A Jobbik helyi képviselő-jelöltje tavaly kétszer is próbált plusz forrásokat szerezni az Esztergomi és a Dorogi kórháznak is, hiába.

Az ATV Híradó a múlt héten számolt be arról a főigazgatói körlevélről is, amelyben a kórház vezetője arról tájékoztatja a dolgozókat: feltétlenül növelni kell a fizető betegellátás mértékét a likviditási gondok leküzdésére. A Vaszary Kolos Kórház főigazgatóságát e-mailben és telefonon épp emiatt már a múlt héten is keresték, ám nem reagáltak. Most személyesen is elment a kórházba az ATV Híradó stábja. Sajnos akkor sem a főigazgató, sem a gazdasági igazgató nem voltak jelen épületben.

A főigazgatóság később azt írta: a közeljövőben pályázati forrásból további osztály-rekonstrukció várható. Arról azonban nem írnak, mi lesz a kórházzal, ha nem sikerül növelni a fizető betegek számát.  

Az Együtt szerint úgy tűnik, hogy a kórházak likviditási gondjaik enyhítésére külföldi biztosítókkal szerződve hoznak be fizetős betegeket az ellátásba. Az MSZP korábban törvénymódosítást kezdeményezett azért, hogy a TAO-támogatásokat terjesszék ki az egészségügyre és az oktatásra is, hogy ott is lehessenek olyan fejlesztések, mint a sport területén. A javaslatot azonban leszavazta a gazdasági bizottság fideszes többsége. (atv.hu)


 

h i r d e t é s