h i r d e t é s

Segít az önkormányzat a hódmezővásárhelyi paneltűz károsultjainak

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Segít az önkormányzat a hódmezővásárhelyi paneltűz károsultjainak

2018. január 06. - 13:03

 

Segít az önkormányzat a hajnalban történt hódmezővásárhelyi paneltűz károsultjainak - tájékoztatta Hegedűs Zoltán (Fidesz-KDNP) polgármesteri jogkörben eljáró alpolgármester az MTI-t.

Paneltűz Hódmezővásárhelyen, meghalt egy ember - MTI Fotó: Donka Ferenc

Egy ember meghalt, amikor tűz keletkezett az egyik lakásban 2017. január 6-án hajnalban. A 65 éves férfi holttestét a hetedik emeleti otthonának erkélyén találták meg, négy embert füstmérgezés miatt kórházba szállítottak.

A politikus elmondta, a közműszolgáltatók helyreállították a szolgáltatást az épületben. A város költségén egy vállalkozás pedig minden egyes lakást ellenőriz, hogy visszakapcsolható-e az áram.
A lakók átnézik ingatlanjaikat, az önkormányzat pedig hétfőn minden érintettet megkeres, hogy szüksége van-e valamilyen segítségre - közölte az alpolgármester. Hozzátette: az önkormányzat biztosítási alkusz cége minden lakónak segítséget nyújt az ügyintézésben.
Hegedűs Zoltán tájékoztatása szerint egy lakó tartott igényt arra, hogy az önkormányzat nyújtson neki szállást, ő a Cseresnyés kollégium egyik vendégszobájában lakhat.
Hódmezővásárhelyen, a Hódtó utcában szombaton hajnali 4 óra körül keletkezett tűz egy tízemeletes ház egyik hetedik emeleti lakásában. A lakás erkélyén egy 65 éves férfi holttestét találták meg. Négy embert füstmérgezés miatt kórházba vittek, de már elengedték őket. (MTI)


 

h i r d e t é s