h i r d e t é s


Semmi sem akadályozhatja meg a magyarok véleménynyilvánítását

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Semmi sem akadályozhatja meg a magyarok véleménynyilvánítását

2017. október 18. - 08:40

 

Semmilyen jogi eljárással nem lehet megakadályozni a nemzeti konzultációt és a magyar emberek véleménynyilvánítását - mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Forrás: kormany.hu

Tuzson Bence azért beszélt erről, mert - mint mondta - a kormány megkapta a Helsinki Bizottság keresetlevelét, amelyben a szervezet azt kéri, a kormány állítsa le a konzultációt és semmisítse meg a kérdőíveket.

A kormány szerint a kereset egyetlen célja, hogy korlátozza a magyar emberek véleménynyilvánítási szabadságát - jelentette ki az államtitkár, hozzátéve, épp egy olyan szervezet kéri a konzultáció leállítását, amely papíron azt hirdeti, hogy az emberek szabadságjogainak érvényesülniük kell.

Tuzson Bence úgy fogalmazott, a Helsinki Bizottság lépése a "Soros-birodalom" újabb támadása, hiszen a szervezet két év alatt 300 millió forintot kapott Soros Györgytől.

Az államtitkár azt mondta, hogy a Helsinki Bizottság már korábban is kivette a részét a "migránsbizniszből", amikor két bangladesi bevándorló nevében fordult a strasbourgi emberi jogi bírósághoz.

Szólt arról is, hogy az Európai Parlamentben (EP) nem állt meg a kötelező betelepítéssel kapcsolatos munka: az EP egyik szakbizottsága határozatot készít elő a felső határ nélküli kötelező betelepítési kvótáról.

A kormány azonban kiáll a nemzeti konzultáció, Magyarország érdekei és a magyarok véleménynyilvánítási szabadsága mellett - nyomatékosította Tuzson Bence.

A Helsinki Bizottság szombati közlése szerint a Miniszterelnöki Kabinetiroda által minden háztartáshoz eljuttatni kívánt kérdőív 5. pontja a szervezetnek egy speciális helyzetre vonatkozó szakmai álláspontját hamisan általános álláspontként definiálja. Ez a hamis látszat sérti a 28 éve működő jogvédő egyesület jó hírnevét - tették hozzá.

(MTI)h i r d e t é s

betöltés...

;