h i r d e t é s

Semmit nem érnek a Fidesz "ígéretei" Esztergomban

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Semmit nem érnek a Fidesz "ígéretei" Esztergomban

2018. június 18. - 17:16

 

Az lehet, hogy nemzeti a vágy és büszke magyar, de erősen balkáni a minőség és a stílus.

Magyarország első fővárosában ilyen út vezet a vasútállomásra - Forrás: Greiner Zoltán Iván / Facebook

Több, mint 9 éve kezdett kapányba az akkor fideszes városvezetés "Szent István városában" az állami fenntartású utakkal kapcsolatban.

Esztergom akkori fideszes szócsöve, a Hídlap sikerként mutatta be Meggyes Tamás(Fidesz) polgármester táblás akcióját.

Telerakta az állami kezelésben lévő, de a városban kanyargó utak szélét olyan táblákkal, amelyen arra hívta fel a polgárok figyelmét, hogy az önkormányzatot semmilyen felelősség nem terheli ezen utak ramaty állapotáért. Külön táblán megnevezte az akkori országgyűlési képviselőt (Tittmann János - MSZP) és az egyik esztergomi önkormányzati képviselőt (Winkfein Csaba - MSZP), akikre rátolta a felelősséget.

A táblák meghozták a sikert, na nem mindenhol, de 2009. április 23-án a közútkezelő elkezdett kátyúzni. Persze utat nem építettek és a lyukak aszfalttal való kenegetése, csak tűzoltás. A kátyú kátyúzása nem megoldás.

2010-ben a Fidesz-KDNP megynyerte az országgyűlési választásokat, de az esztergomi állami utakkal azóta sem sok minden történt. A 2014-es kampány előtt még kátyúztak és újraburkoltak rohamtempóban utatkat a városban, de a 2018-as kampány már útépítés nélkül zajlott. Sem Soros-tervet, sem migránsinváziót nem tudott a Fidesz-KDNP villantani - maradtak a kátyúk és azóta lettek újabbak is.

A vasút kényes kérdés Esztergomban, Dr. Völner életműve lehetne, de a Budapest-Esztergom vasútvonal korszerűsítését nem nevezném sikertörténetnek. Túl sok időt vesz igénybe, túl sokba kerül és olyan, mint a Babel torony, "sosem lesz kész".

Most is találtak az uniós auditorok nem kevés szabálytalanságot, így még az ország visszafizetni is kénytelen lesz rengeteg pénzt. Amit majd mi, adófizetők természetesen kicsengetünk a kormány és a béna döntéshozók helyett.

Itt nem brüsszeli támadásról van szó fideszes barátaim, hanem rendszerszintű szabálytalanságokról. Lehet ellopódott a pénz...

- írtuk tegnap

..és akkor időrendben néhány fotó arról, hogyha a kormány fideszes, mit tesz az útjaink állapotáért:

Ez az út vezet Esztergom vasútállomására:

A képen a Bem térre vezető macskaköves utca látható, 2011. június 20-án. Én már visszasírom ezt az állapotot is. Még ennél is "jobb" állapotban volt ez az út, amikor Meggyes Tamás, fideszes polgármester 2009-ben kitáblázta.

Ugyanaz az az út 2012. szeptember 12-én.

2013. január 31-én.

2013. szeptember 8. A kép készítésekor már három éve Orbán Viktor vezette az országot és a Fidesz kormányzott, vagy mit csinált. Az állami út pedig szépen lassan továbbrohadt.

2014. március 14-én így nézett ki az állomásra vezető út.

2018. júniusában pedig így. Greiner Zoltán Iván fotóján jól látható, hogy már nem csak a macskakő hiányzik, hanem konkrétan az útburkolat fele hiányzik. Itt most már nem egyszerűen kátyúk vannak, hanem lassan szublibál maga az útpálya is. Az okozott kárt (gumi, felni, futómű) hová kell bejelenteni?

Tessenek mondani hol a pékben van a csilliárdokért szajkózott erősödés és fejlődés?


 

h i r d e t é s