h i r d e t é s

Sikeres volt a főpróba, újra karácsonyfává válik a Megyeri-híd - VIDEÓ

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Sikeres volt a főpróba, újra karácsonyfává válik a Megyeri-híd - VIDEÓ

2022. december 23. - 08:44

A Magyar Közút immár második alkalommal alakítja át karácsonyfává az M0-s autóúton található Megyeri-hidat az ünnepi szezon alatt. 

A kép illusztráció! - Forrás: MTI

Idén energiatakarékossági okokból csak az alap díszvilágítását felhasználva vált zöld színre a híd, bár a költséghatékonyabb megvalósítás valamivel halványabb hatást ígér, de cserébe idén mind a két pilont átszínezik, amit ráadásul két hétvégén át csodálhatnak meg az arra járók. A speciális díszvilágítás főpróbája csütörtök este sikeresen lezajlott, így péntek késő délutántól bárki megtekintheti majd az ünnepi látványosságot a következő két hétvége során.

A 35 emelet magas Megyeri-híd pilonjai első körben 2022. december 23-26. között, vagyis péntek, szombat, vasárnap és hétfő este váltanak zöld színre. Sőt, az első három napon mindkét pilon mindkét oldalára karácsonyi csúcsdíszt is kivetítenek majd a szakemberek. A második hétvégén pedig december 30-tól egészen az új év első napjáig, vagyis január 1-ig lesz zöld színben az ország egyik leghíresebb és legkedveltebb hídja. A kijelölt napokon napnyugtától másnap hajnalig, vagyis a már megszokott alap díszvilágítás ideje alatt bárki megcsodálhatja majd az ország legnagyobb karácsonyfáit.

Aki nem csupán a Megyeri-hídon áthaladva szeretné szemügyre venni az ünnepi díszvilágítást, semmiképpen se álljon meg a leállósávon, mivel azt kizárólag műszaki hiba esetén lehet használni. Aki fotózni szeretne, ne vezetés közben tegye, hanem a 2-es főút felől közelítse meg a hidat, a pesti hídfő alatti részen keresztül biztonságosan, gyalogosan vagy akár kerékpárral is eljuthat a helyszínre. Továbbá azt is kérik a közútkezelő munkatársai, hogy óvatosan, a követési távolságot betartva, a többi közlekedőre figyelve haladjanak át az autósok a hídon az érintett napokon, ezt a pályán található digitális kijelzőkön is külön jelzik majd. A közútkezelő dunakeszi mérnökségének szakemberei a forgalom zavartalan lefolyását és a leállósáv szabályos használatát is rendszeresen ellenőrzik majd az útellenőri szolgálatukon és a hídon található forgalomfigyelő kamerákon keresztül. Ebben segítségükre lesznek az Országos Polgárőr Szövetség járőrei is, akik a díszvilágítás ideje alatt folyamatos szolgálatot teljesítenek a hídon, az útpályán és a járdakonzolokon az ott tartózkodók biztonsága érdekében.

A társaság azt kéri, hogyha valaki lencsevégre kapja az ország legnagyobb karácsonyfáit és azt megosztja közösségi profiljain, jelölje a Közút oldalait is, hogy a társaság a legjobb fotókból később összeállítást publikálhasson a közösségi oldalain.