h i r d e t é s

Sok százmilliót csatornáz át a magyar kormány Szerbiába

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Sok százmilliót csatornáz át a magyar kormány Szerbiába

2019. március 14. - 14:04

 

A magyar-szerb kétoldalú gazdasági és technikai segítségnyújtásról szóló megállapodás végrehajtásának előkészítésére 1 milliárd 616 millió forintot irányzott elő a kormány, az erről szóló határozat a Magyar Közlönyben jelent meg. - írja a napi.hu.

Szerbia. Forrás: pixabay.com

A pénz nagyobb része a szerbiai infrastruktúra projekt előkészítésére fordítható.

A Magyarország és a Szerb Köztársaság között - az 2018. február 9-i kormányzati csúcs alkalmával - aláírásra került a kétoldalú gazdasági és technikai segítségnyújtásról szóló megállapodás. Ennek végrehajtására a külgazdasági és külügyminiszternek egy független szervezetet, mint irányító hatóságot kell kijelölnie, azonnal.

A kormány egyúttal a megállapodás idei végrehajtására 1 milliárd 616 millió forintot irányzott elő úgy, hogy ebből 129 millió forint az irányító hatóság működtetésére használható fel. A nagyobb rész - 1 milliárd 487 millió forint - pedig a szerbiai infrastruktúra projekt előkészítésére fordítható.

A kormány egyúttal felhívta  a külgazdasági és külügyminisztert, hogy - a pénzügyminiszter bevonásával - kezdje meg a diplomáciai egyeztetéseket Montenegró, Észak-Macedónia és Albánia kormányaival egy, a Szerbiával kötött megállapodáshoz hasonló keretegyezmény aláírásáról. Ennek a határideje ez év utolsó napja.

napi.hu

 

 


 

h i r d e t é s