h i r d e t é s

Sokfelé elázhatunk ma, a borús idő kiütésére készül a hétvége

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Sokfelé elázhatunk ma, a borús idő kiütésére készül a hétvége

2020. február 14. - 06:16

 

Pénteken délelőtt erősen felhős, borult lesz az ég, többfelé lehet eső, zápor.  - írja az idojaras.hu.

Délután nyugat felől csökken a felhőzet, egyre többfelé kisüt a nap. Számottevő csapadékra már nem kell készülni. Erős lesz az északnyugati szél. Kora délután 5, 10 fok várható. Egy kettősfrontot követően a hétvégén már napos, kellemes idő lesz, és viharos széltől sem kell már tartani.

Orvosmeteorológia

Pénteken kettősfronti hatás érvényesül térségünkben, csak estétől kezd nyugat felől csökkenni ennek intenzitása. Rosszullét, fejfájás jelentkezhet. - írja a meteoklinika.hu.

Pénteken kettős fronthatás érvényesül, a Dunántúlon ennek mértéke estétől fokozatosan gyengülni kezd. Arrafelé főként délelőtt, másutt azonban egész nap tapasztalhat keringési és vérnyomásproblémákat, többek között vérnyomás-ingadozást és rosszullétet is. Amennyiben szívbeteg, akkor szintén megviselheti ez a megterhelő humánmeteorológiai helyzet. Ezen a napon tehát próbálja kerülni a nagyobb erőfeszítéseket igénylő tevékenységeket, ez igaz a szellemei és a fizikai igénybevételekre is. Emellett szinte országszerte fejfájást és ingerültséget is tapasztalhat, ami rányomhatja bélyegét a hangulatára.

A szeles időben több fokkal csökken a hő- és komfortérzet, fokozódik a megfázásveszély. Mivel a légköri helyzet kedvez a vírusok terjedésének, így továbbra is fordítson nagyobb hangsúlyt immunrendszerének erősítésére. A megnövelt vitaminbevitel fokozhatja védekezőképességét, elsősorban a C-vitamindózist növelje meg, a fertőzések elkerülése érdekében pedig mosson kezet gyakran és alaposan!

A közlekedés során többfelé vizes útszakaszokkal találkozhat, emellett erős oldalszél ronthatja a menetstabilitást. Az ingerlékeny, türelmetlen és figyelmetlen sofőrök tovább növelik a balesetveszélyt, mindenképpen vezessen a megszokottnál lassabban!

Vezető tünetek a mai napon: ízületi bántalmak, vérnyomás-ingadozás, emésztési panaszok.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s