h i r d e t é s

Sokfelé eső áztatja az országot, de hétvége felé ismét száraz, kutya meleg jön

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Sokfelé eső áztatja az országot, de hétvége felé ismét száraz, kutya meleg jön

2019. június 24. - 06:03

 

Hétfőn délelőtt erősen felhős vagy közepesen felhős lesz az ég, a déli tájakon lehet záporeső. - írja az Időjárás.hu.

Délután a változó mennyiségű felhőzet mellett szórványosan alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Az északkeleti szél erős lesz. 25, 30 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Hétfőn frontmentes időben lesz részünk. A melegedés elkezdődött, sokunknál jelentkezhetnek vérnyomáspanaszok, és a migrén is okozhat kellemetlen perceket. - írja a meteoklinika.hu

Hétfőn front nem érkezik, de a melegedés elkezdődik és ennek hatására melegfrontot jellemző tünetek léphetnek fel az arra érzékenyeknél. Amennyiben ön is érintett, akkor észreveheti, hogy tompább, aluszékonyabb lehet a megszokottnál, illetve tartósabban is tapasztalhat fejfájást, migrént, de ezen a napon intenzív tünetekre még nem kell számítania. A magas koffeintartalmú italokat most lehetőleg kerülje, helyette fogyasszon gyümölcsleveket vagy citrommal ízesített teát.

A kissé változékony időben vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, a záporok, zivatarok területén légszomj, nehézlégzés és mellkasi fájdalom egyaránt felléphet. Az asztmások és a légzőszervi megbetegedéssel küzdők záporok, zivatarok idején lehetőség szerint tartózkodjanak zárt térben és pihenjenek le.

Csupán lokális csapadék várható záporok, zivatarok formájában, így az időjárás alapvetően kedvez a szabadtéri tevékenységeknek, de az esernyőjét ne felejtse otthon.  Az egyre több napsütés javuló hő-és komfortérzetet eredményez, érdemes pár órára kimerészkedni a levegőre. Az UV-sugárzás a napos időszakokban eléri az erős fokozatot, bőre védelme érdekében használjon fényvédő krémet.

A pollenterhelés újra nő, a pázsitfűfélék légköri pollenkoncentrációja többfelé magas. Az allergiások lehetőség szerint kerüljék a tejtermékek fogyasztását és mossanak sűrűbben kezet és hajat.

A közlekedést zivatarok nehezítik. A zivatarok környezetében átmenetileg megerősödik a szél, amelynek hatására csökken a gépjármű menetstabilitása, emellett a csapadék is veszélyt jelenthet az utakon.  A balesetek elkerülése érdekében vezessen a megszokottnál lassabban!

Vezető tünet a mai napon: migrén. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s