h i r d e t é s

Steril légtér – az egészség megőrzése érdekében

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Steril légtér – az egészség megőrzése érdekében

2020. augusztus 10. - 10:55

 

A levegő alapvető létszükségletünk, azonban számít a belélegzett levegő minősége is, különösen most, a járvány idején. A jó teljesítőképességhez és az egészséghez nagyban hozzájárulhat a friss és tiszta levegő, azonban a kórokozókkal, porral teli légtér éppen ellenkező hatást érhet el. Éppen ezért a következő pár sorban egy páratlan légtisztító technológiáról olvashatsz.

Forrás: germicidlampa.hu

Van valami a levegőben?

A válasz sajnos; igen. Manapság közel sem olyan steril a légtér, mint azt szeretnénk, hiszen az áramló levegő számos kórokozót és ártalmas anyagot hoz magával.

A hideg évszakok influenzás, megfázásos megbetegedései általában nem állnak meg egy embernél, hanem végigsöpörnek az egész közösségen. Legyen szó óvodáról, iskoláról, munkahelyről, az ide bekerülő vírusok sok-sok ember közérzetére, egészségére lehetnek káros hatással. De miért ilyen hosszú életű egy vírus? Az ilyen baktériumok a légtérben maradnak és tovább fertőznek, gondolj csak bele, milyen óvatosságra intettek a koronavírus kapcsán is.

Lakásunkba a vírusok mellett bekerülhet az utca szennyezett, poros levegője is. De az elektronikus készülékek hatása is ártalmas lehet, mivel pozitív ionokkal telhet meg a légtér, ami fejfájáshoz és levertséghez vezethet.

Légtisztítás otthon

Hallottál már a germicidlámpákról? Néhány légtisztító készüléket kifejezetten ilyen lámpákkal kombinálnak, hiszen sugárzása elpusztítja az olyan mikroorganizmusokat, mint amilyenek a gombák, a vírusok vagy a penész. Segítségükkel nem csak jelentősen csökkenthető a légtérben tanyázó kórokozók aránya, de a káros baktériumok akár teljesen el is tűnhetnek a levegőből. Így legyen szó járványról vagy egyéb betegség kórokozóiról, ezzel a módszerrel minimálisra csökkenthető az átfertőzés veszélye. A termékek használata ráadásul teljesen biztonságos, az egészségre sem ártalmas, így akár kisgyerek mellett is használhatóak.

A Hollandimpex légtisztító készülékei segítenek fertőtlenített állapotot teremtenik otthonodban, így talán a járvány miatt sem kell annyira aggódnod. A készülékek mérséklik a lakásba bekerülő ártalmas kórokozók arányát. Persze ettől függetlenül nem árt óvatosnak lenni a hétköznapokban!

Miért olyan hatásosak?

Különleges működési elvüknek köszönhetően. Ahogy azt olvashattad, a készülékekbe germicidlámpákat építenek be. Ezek a lámpák UV-C fényt bocsátanak ki, ez a sugárzás garantálja hatékonyságukat. A közel 254 nm-es sugárzású termékek gyakorlatilag a fotokémiai eljárással hozhatók összefüggésbe. Hogyan? A környezetszennyező anyagok, szerves és szénalapú elemekből állnak, ezek pedig erős intenzitású sugárzás során lebomlanak.


 

h i r d e t é s