fbpx Szabadlábon Mengyi társai - A Voldemort-ügy gyanúsítottjai már nincsenek letartóztatásban | CIVILHETES

h i r d e t é s

Szabadlábon Mengyi társai - A Voldemort-ügy gyanúsítottjai már nincsenek letartóztatásban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szabadlábon Mengyi társai - A Voldemort-ügy gyanúsítottjai már nincsenek letartóztatásban

2016. október 21. - 08:45
0 komment

 

A Voldemort-ügy egyetlen gyanúsítottja sincs letartóztatásban  - írja a 24.hu.

Szabadlábon Mengyi társai - A Voldemort-ügy gyanúsítottjai már nincsenek letartóztatásban Fotó/forrás: 24.hu

Két nappal azt követően, hogy a fideszes képviselőt kihallgatták, szabadlábra helyezték büntetőügye két, még előzetes letartóztatásban lévő gyanúsítottját, B. Szilviát és K. Pétert – tudta meg a Magyar Nemzet. Így már a büntetőeljárás mind a hat gyanúsítottja szabadlábon védekezik.

Mengyi Rolandot gyanúsítottként hallgatta ki a Központi Nyomozó Főügyészség, amely megerősítette a lap értesülését. Simon Richárd helyettes szóvivő közölte: a két gyanúsított előzetesét védői indítványra szüntették meg, mivel a letartóztatás fenntartásának oka megszűnt.

A fiktív pályázat megírásában segédkező B. Szilvia, illetve a pályázók és Mengyi között közvetítő K. Péter letartóztatásának megszüntetése a lap szerint logikus, hiszen a nőt a fideszes politikusénál kisebb súlyú, K. Pétert Mengyiével megegyező súlyú bűncselekménnyel gyanúsítják. 

A 168 Óra augusztusban írta meg lehallgatási jegyzőkönyvek alapján, hogy a magát Voldemort nagyúrnak szólíttató fideszes politikus kenőpénzért cserébe szervezhetett uniós pályázatokat, majd a megítélt támogatás 90 százalékát „alkotmányos költségként” visszakö­vetelte.

Szeptemberben a parlament – a legfőbb ügyész indítványára – felfüggesztette Mengyi mentelmi jogát. A képviselő mindent tagadott. A kihallgatás után a politikus lakásában, irodáiban házkutatást tartottak, és bizonyítékokat foglaltak le.

24.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s