h i r d e t é s

Számolja ki, hogy mennyi pénzt költ cigire

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Számolja ki, hogy mennyi pénzt költ cigire

2015. október 07. - 15:09
0 komment

 

Egy átlagos dohányosnál milliókban mérhető a cigarettára költött pénz.

Ha valaki 5 éve naponta elszív egy 900 forintos cigit, majdnem 2 millió forintot dob ki az ablakon - Fotó: Northfoto

A dohányzók egyik legnagyobb ellensége, ha valaki azt pedzegeti mennyi pénzt visz el káros szenvedélye. Ráadásul van olyan cigaretta, aminek az ára évek alatt a duplájára nőtt. Valamilyen szinten lehet csökkenteni a kiadást, ha csak dohányra és cigipapírra költ az ember, az eredmény viszont valójában ugyanaz: a felhalmozott, "elszívott pénzt" másra is költhetné - írja a Blikk.

Egy európai dohányzási statisztika szerint Magyarországon a férfiak 46, a nők 34 százaléka dohányzik. Évi egy főre jutó cigaretták száma pedig 2623. A listát egyébként az európai országok közül Görögország vezeti ( férfiak 64, nők 40 százalékos arányával), a legfüstmentesebb pedig Svédország (férfiak 20, nők 25 százalékával).

Érdekes, hogy a dohányosok közel kétharmada (58%) szerint nehezebb vagy sokkal nehezebb dohányterméket vásárolni a Nemzeti Dohányboltok üzemelése óta. A muszáj viszont nagy úr, így a legtöbben a leszokás helyett megkeresik a legközelebbi Trafikot.

Vajon a legtöbb dohányos tudja, hogy mennyi pénzt költ cigire? Esetleg utánaszámolt már, hogy mi mindent vehetett volna a káros szenvedélyére áldozott pénzből?

Ezzel a kalkulátorral kiszámolhatja! És akár még motiváló is lehet, ha valakit leszokásra biztat! Egyszerűen elvégezheti a számolást. Meg kell adnia: hány szál cigit szív el naponta, mennyibe kerül egy doboz, hány szál van egy dobozban, és mióta dohányzik.

Például ha valaki 5 éve naponta elszív egy 900 forintos cigit, majdnem 2 millió forintot dob ki az ablakon (egészen pontosan 1 642 500 forintot). Ha következő 5 évben a cigire való pénzt egy perselybe teszi inkább, akkor vehet majd magának egy autót például.

Aki mondjuk már 10 éve dohányzik szintén 900 forintért/doboz, és majdnem két dobozzal is elszív egy nap, több mint 5 millió forintot költ cigire.

Kíváncsi rá, mennyit költ cigire és mi másra fordíthatná? Számolja ki itt!

 

blikk.hu / N. F.


 

h i r d e t é s